Nieuwsbericht november 2020

Beste HVVP vrienden/vriendinnen,

Wat gaat het toch snel het is alweer november, volgende maand gaan we richting de pepernoten en marsepein, afhankelijk van hoe u zich gedragen heeft natuurlijk, met daarna de kerstdagen.

Het is te hopen dat de maatregelen dan weer wat versoepeld kunnen worden zodat we de kerstdagen toch in een beperkte familie of vriendenkring kunnen vieren. Maar voor het zover is zullen we het nog even moeten doen met alle beperkingen.

Gelukkig las ik vandaag (9 nov.) in de krant dat ze al aardig opschieten met een corona vaccin, optimistisch wordt december als maand genoemd waarin het beschikbaar zou kunnen komen. Misschien toch nog een verrassend kerstcadeautje. We wachten af.

Het afgelopen jaar heeft voor ons als liefhebbers van klassieke auto’s niet veel gebracht. De ritten van de HVVP zijn allemaal niet doorgegaan evenals veel ritten van andere clubs. Wel hebben Nico en Sonja een reis naar de Eifel gelanceerd, die in augustus 2021 moet gaan plaatsvinden.

Zoals Nico en Sonja, in het vorige nieuwsbericht, al aangaven zouden ze in november naar het hotel gaan in Daun om daar o.a. de uitgezette routes alvast te gaan proefrijden. Het zal u niet verbazen dat dit deze maand niet gaat lukken.

Wellicht dat er zich begin 2021 nog mogelijkheden voordoen om de routes te gaan proefrijden.  De route naar een tussenstop, een hotel in Limburg dat we op het oog hebben, is al wel getest en goed bevonden. Ook alle andere routes zijn uitgewerkt en geschikt gemaakt voor navigatieapparaten die met GPX bestanden werken, zoals TomTom en Garmin.

We gaan er in ieder geval vanuit dat er zich nog wel een gelegenheid voor doet om de routes uit te proberen. We geven de routes het liefst pas vrij, aan de deelnemers, als we er zeker van zijn dat u er plezier aan gaat beleven, zoals u dat van de HVVP gewend bent.

Winterslaap

De meeste auto’s staan inmiddels weer op stal en wachten er op om vertroeteld te worden. In dat kader kwam ik op facebook een merkwaardige pagina tegen, uit het blad Popular Science van januari 1963, die ik u niet wil onthouden. Het betreft de oplossing die men toen aandroeg voor het wegwerken van oude motorolie.

Het plaatje spreekt voor zich en geeft wel aan hoe men toen over het milieu dacht, of niet dacht is hier misschien beter op z’n plaats. Vandaag de dag ondenkbaar toch? In dat tuintje wil geen bol meer groeien, of het zouden misschien oliebollen moeten zijn.

Ja, en zo zijn we weer aan het einde gekomen van dit nieuwsbericht, we hadden samen met u natuurlijk graag teruggeblikt op de achter ons liggende evenementen, maar helaas, dat gaan we hopelijk volgend jaar inhalen. Bereidt uw oldtimer er alvast maar op voor, misschien verse olie een nieuw filtertje en denk aan uw brandstoftank als die langere tijd stilstaat met E10, zie ook de nieuwsbrief van november 2019 over dit onderwerp.

Blijf vooral voorzichtig in deze barre tijden want we zien u volgend jaar graag allemaal weer, in goede gezondheid, op een van onze evenementen.

Namens Nico en Sonja wens ik u een fijn weekend,

de webmaster.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is nieuwsbrief-web-sticker-90-bij-40-versie-nieuw-logo-voorzijde.jpg