Nieuwsbericht december 2020

Beste HVVP vrienden/vriendinnen,

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar zo langzaamaan begin ik toch te verlangen naar een nieuw jaar waarin we Covid19 hopelijk onder de knie krijgen. Dan kunnen we weer plannen maken voor mooie ritten en elkaar ontmoeten, al dan niet, onder het genot van een drankje, want wat hebben we dat gemist het afgelopen jaar.

Gezellig onderweg een terrasje pakken tijdens de toerrit Hoeksche Waard in 2016

Nico en Sonja hadden voor 2020 drie ritten en twee evenementen op de agenda staan, te beginnen met de traditionele voorjaarsrit, die op 13 april verreden zou worden. Maar toen stak het Corona duiveltje in Europa z’n kop op. Hoewel we eerst nog dachten dat de zomerrit dan misschien wel doorgang zou kunnen vinden viel ook die in het water. Zelfs de najaarsrit kon geen doorgang vinden toen bleek dat begin september de cijfers bij het RIVM weer begonnen op te lopen.

Optimistisch als we zijn, gaan we er stilletjes van uit dat we in 2021 weer wat lucht krijgen om ritten te gaan rijden. Het vaccin en het moment dat er wordt gestart met de vaccinatie spelen daarin natuurlijk de belangrijkste rol. Zoals het zich doet aanzien wordt er gestart met kwetsbare groepen, zorgverleners en 60 plussers, waartoe een groot deel van de oldtimerliefhebbers behoort. Maar dat is natuurlijk nog niet genoeg, de tijd zal leren hoe de maatregelen op dat moment zullen worden aangepast.

Wij hebben er in ieder geval weer enorm veel zin in om u allen te ontmoeten.

Zoals u in de nieuwsbrief van november hebt kunnen lezen zijn we gewoon doorgegaan met het uitzetten van de ritten voor de Eifeltour, dat alles natuurlijk in de hoop dat die door zal kunnen gaan.

Alvast een voorproefje van een rivier die we tijdens een van de Eifeltourritten tegenkomen.

Ook de voorjaarsrit is al grotendeels uitgewerkt want daar nemen we gewoon de najaarsrit uit 2020 voor, zo hebben Nico en Sonja ook weer een makkie, alhoewel het uitprinten van de beschrijvingen het vinden van een geschikte startlocatie en het samenstellen van de tasjes ook niet vanzelf gaan. Maar goed, het doel is om het de HVVP vriendengroep naar de zin te maken en daar doen we het met z’n allen graag voor.

Inmiddels is die man met de baard en z’n, al dan niet, zwarte, witte, roetveeg, zuurstok of stroopwafelpieten alweer op z’n retour naar Spanje en kijken we, als u tenminste niet bent meegenomen, met z’n allen uit naar de kerstdagen, die zeker minder uitbundig gevierd gaan worden dan in voorgaande jaren.

Ook oud en nieuw zal dit jaar anders verlopen al is het alleen al omdat we het dit jaar zonder vuurwerk moeten doen. Voor de één een ramp voor de ander een zegen. Waarschuwen voor vuurwerk kunnen we dit jaar dan ook achterwege laten.

Dan nemen we gewoon maar een oliebolletje extra hoor ik u denken, dat kan natuurlijk, maar dan toch zeker wel voor 12 uur s ’nachts, want daarna gaan onze goede voornemens weer in en daar, zo vermoed ik, maken oliebollen geen deel van uit.

Maar goed, alle gekheid op een stokje, we moeten er maar op vertrouwen dat het volgend jaar anders wordt, terug richting het oude normaal. Al kijken we nog wel even de kat uit de boom voordat we te enthousiast nieuwe ritten aan onze evenementenkalender toevoegen. Zodra we daarvoor de tijd rijp achten laten we u dat natuurlijk weer via ons nieuwsbericht op de website weten.

Namens Sonja, Nico en Jan (webmaster), wensen wij u allen, ondanks de beperkingen die er zijn, hele fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2021 toe, proost!

HVVP

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is nieuwsbrief-web-sticker-90-bij-40-versie-nieuw-logo-voorzijde.jpg