Nieuwsbericht november 2019

Onderwerpen:

  1. Brandstof met E10
  2. Fotoalbum najaarsrit

1: Brandstof met E10

Het is alweer twee maanden geleden dat we de laatste rit van de HVVP, seizoen 2019, hebben verreden. Tijdens het maken van dit nieuwsbericht regent het pijpenstelen, dat belooft wat voor de maand november.

De oldtimers zijn zo zachtjesaan weer aan hun winterslaap toe. Tijd om het nodige onderhoud te plegen, want zonder degelijk onderhoud is de kans op uitvallen tijdens een rit vele malen groter. Ook vraagt de winteropslag van uw auto, sinds de introductie van E10 benzine, de nodige extra aandacht.

Aan veel pompen kan alleen nog maar euro 95 in de E10 variant worden getankt. Dat betekent dat 10% van de benzine die u tankt bestaat uit ethanol. Niet alle oldtimers zijn daar blij mee dus zijn we al snel aangewezen op de duurdere benzines zoals Shell V-power en BP Ultimate, die zijn op dit moment “nog” ethanolvrij . Let op want in Frankrijk bevat Shell V-power wel weer ethanol. Dus is het zaak dat u, voordat u naar het buitenland gaat, eerst even op internet checkt welke brandstof daar geschikt is voor uw oldtimer. Ook zijn er inmiddels toevoegingen te koop, voor in uw tank, die het effect van ethanol teniet doen, de zogenaamde ethanolkillers die inmiddels ruim verkrijgbaar zijn bij diverse olie leveranciers.

Wat de mogelijke problemen die kunnen optreden met de brandstof E10 zoal zijn, kunt u o.a. lezen op deze link van de Fehac (bestaat helaas niet meer, webmaster)

De ANWB onderweg app. bied de mogelijkheid om naar een voorkeurs brandstof te zoeken. Daar staat ook Super Plus 98 E5 bij.

2: Fotoalbum najaarsrit

Misschien had u het album al gemist. We hebben nog even gewacht met het plaatsen daarvan omdat we gehoopt hadden nog wat foto’s van deelnemers te ontvangen, hetgeen dit keer niet het geval was. Dus zult u het moeten doen met alleen de foto’s van de webmaster. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Wij hopen dat u er in ieder geval weer leuke herinneringen aan heeft.

Klik hier voor het fotoalbum

Tot zover het nieuwsbericht van de maand november.

Met vriendelijke groet

HVVP