Najaarsrit 2019 (verslag)

Afgelopen zondag 15 september hebben we de laatste HVVP rit van 2019 gereden. Wat is de zomer snel gegaan, je neemt je voor om veel ritten te gaan rijden en voor je er erg in hebt loopt het seizoen alweer ten einde.

Zondag van 10 tot 11 uur was het verzamelen geblazen bij Hotel Café-Restaurant ’t Wapen van Marion. De parkeerplaats bij het hotel was om 10.00 uur nog aardig vol. Naarmate steeds meer hotelgasten uitschreven kwamen er meer parkeerplaatsen voor de HVVP-ers vrij.

Na de gebruikelijke ontvangst, alwaar de deelnemers een routebeschrijving en een tasje met versnaperingen met een autoblad ontvingen, gaf Sonja nog een kleine toelichting op de rit. Zo zit er, sprak zij, een behoorlijk lange grintweg in de route die u, mocht u daar niet graag op rijden, kunt vermijden door de extra aanwijzingen op de beschrijving te volgen. Ook waarschuwde ze voor een aantal drukke punten op de route.

Om 11.15 uur gingen de deelnemers op pad. Het was een mooie route die, ondanks dat we wel vaker over Voorne-Putten hebben gereden, toch weer nieuwe weggetjes en vergezichten opleverden. Ook waren er genoeg mogelijkheden om onderweg even te stoppen om een versnapering te kopen en te nuttigen. Museum in den Den Halven Maen, een van onze sponsors, was erg in trek zagen we. De rit voerde over dijken, plaatsjes, polderlandschap langs water en door bosgebied.

De route eindigde weer bij Restaurant ’t Wapen van Marion in Oostvoorne alwaar de deelnemers nog een tombola wachtte. Er waren leuke prijzen te winnen waaronder autoschoonmaakmiddelen, antivries voor de ruiten een keramiek gebakstel uit een goede doelen winkel een radio voor onder de douche een powerbank, selfiesticks en twee kistjes met wijn, de laatste natuurlijk voor thuisgebruik. Sonja had voor de tombola de assistentie van een van onze jongste deelnemers ingeroepen, die haar taak, later ook nog bijgestaan door haar zusje, voortreffelijk heeft verricht.

Er waren zoveel prijzen dat de helft van de deelnemers met een prijs naar huis ging.

Aan het eind van de tombola werd Nel, door Sonja, nog even naar voren geroepen om haar in de bloemetjes te zetten. Nel heeft wederom het koffieterras tijdens de Vestingdagen verzorgd. Hetgeen door de deelnemers en de organisatie altijd zeer gewaardeerd wordt. Waar zouden we zijn zonder onze sponsoren, vrijwilligers en deelnemers.

Na de tombola keerden de deelnemers, die zich niet hadden opgegeven voor het buffet, huiswaarts. Het buffet viel goed in de smaak en na afloop daarvan vertrokken ook de laatste deelnemers.

Het HVVP seizoen zit er op, voor de volgende HVVP-activiteit moeten we wachten tot volgend jaar, hetgeen de organisatie weer alle ruimte geeft om over een nieuw programma na te denken.

Namens Sonja en Nico bedanken we graag al onze sponsoren en deelnemers voor hun deelname, bijdragen, enthousiasme en gezelligheid. Het was weer een mooi jaar voor de HVVP.

Graag tot volgend jaar.

De webmaster