Nieuwsbericht december 2019

Onderwerpen:

 1. HVVP evenementenagenda 2020
 2. Korte terugblik op 2019

1: Evenementenagenda 2020

Voor 2020 hebben we weer een mooi programma gepland, houd deze datums alvast vrij in uw agenda.

13 april Tulpenrit
28 juni zomerrit
15-16 augustus Vestingdagen
27 september najaarsrit

2: Terugblik op 2019

Dit is alweer het laatste nieuwsbericht van 2019. Wat is dat weer snel gegaan. De oldtimers staan alweer enige tijd tot rust te komen en het duurt nog even voordat ze weer van stal worden gehaald.

Met de feestdagen voor de deur denken we dan vaak aan het achter ons liggende jaar waarin weer veel gebeurd is. Wat de HVVP betreft kijken we terug op een en bijzonder oldtimerjaar.

Koningsrit. Zo begon het jaar voor de HVVP nu eens niet met de Tulpenrit op 2e paasdag, maar hadden we die ingeruild voor de Koningsrit. Dankzij een oude rot in het vak, Ruud de Pater, gingen we op 27 april met z’n allen even terug in de tijd om te ervaren hoe het is om weer eens een legendarische oude Koningsrit te beleven. Dat is een ieder goed bevallen. Via Brabant kwamen we in België waarvandaan we richting Willemstad reden om daar onder het genot van een consumptie de dag te eindigen.

Bas de Voogd. Op 25-06-2019 ontving de organisatie het trieste bericht dat Bas de Voogd , een van de oprichters van de HVVP, op 24-6-2019 was overleden. Bas is 66 jaar oud geworden. De organisatie is bij de uitvaartplechtigheid aanwezig geweest en heeft, namens alle vrienden van de HVVP, een rouwstuk aan de bloemenzee toegevoegd. Het was een indrukwekkende en druk bezochte plechtigheid waarbij we, door de getoonde fotoreportage, nog even terug konden kijken op het leven van Bas. Op de parkeerplaats had zich een groot aantal oldtimers verzameld, Bas z’n grote hobby.

Zomerfeestrit. Op 6 juli volgde de Tinte Zomerfeestrit. Georganiseerd met behulp van een andere HVVP vriend te weten Rowan Speelpenning. De dag begon met een mooie rit over het eiland Voorne-Putten en eindigde op het evenemententerrein van het Tinte Zomerfeest. Daar aangekomen werden de auto’s met een praatje, van de spreekstalmeester, welkom geheten. Voor de deelnemers was er, door de organisatie van het Tinte Zomerfeest, naast een consumptie, ook een mooie rallyplaat beschikbaar gesteld.

Sauerland treffen. 6-10 augustus 2019 vond het langverwachte Sauerland treffen plaats. Een evenement dat door de deelnemers niet snel zal worden vergeten. In het totaal deden 84 deelnemers met vier verschillende nationaliteiten mee aan dit HVVP evenement. Zo waren er naast Nederlanders ook deelnemers uit Duitsland, België en zelfs twee uit Engeland. Het gehele hotel, 42 kamers, was daarvoor afgehuurd. We kijken met veel plezier terug op een op een zeer geslaagd HVVP evenement, waarbij mooie routes zijn gereden, bezienswaardigheden zijn bezocht, nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, teleurstellingen over autopech zijn gedeeld en landsgrenzen zijn vervaagd.

Vestingdagen. Op 17 en 18 augustus was de HVVP weer van de partij op de jaarlijkse Vestingdagen te Hellevoetsluis. Dankzij de deelname van vele HVVP-ers konden we daar weer een mooie verzameling oldtimers opstellen. Het was een natte boel maar dat weerhield, tot onze verbazing, de bezoekers toch niet. De aanloop was behoorlijk. Gaandeweg werd het wat droger en vooral op zondag bleef het vrijwel helemaal droog. Er zijn leuke gesprekken gevoerd met belangstellenden. Ik heb zelf genoten van een meisje dat vroeg of ze de motor uit de volkswagen van Hans hadden gehaald want er lagen allemaal koffers en boeken in.

Najaarsrit. Op 15 september hebben we de HVVP evenementen, voor dit jaar, afgesloten met de traditionele najaarsrit. Het was een mooie route die, ondanks dat we wel vaker over Voorne-Putten hebben gereden, toch weer nieuwe weggetjes en vergezichten opleverden. Ook waren er genoeg mogelijkheden om onderweg even te stoppen om een versnapering te kopen en te nuttigen. Museum in den Den Halven Maen, een van onze sponsors, was erg in trek zagen we. De rit voerde over dijken, plaatsjes, polderlandschap langs water en door bosgebied. De route vertrok en eindigde bij Restaurant ’t Wapen van Marion in Oostvoorne alwaar de deelnemers nog een tombola wachtte. Er waren leuke prijzen te winnen waaronder autoschoonmaakmiddelen, antivries voor de ruiten een keramiek gebakstel uit een goede doelen winkel een radio voor onder de douche een powerbank, selfiesticks en twee kistjes met wijn, de laatste natuurlijk voor thuisgebruik.

Al deze evenementen zouden natuurlijk niet mogelijk zijn geweest zonder u als deelnemer, onze organisatoren, vrienden en sponsors. Allemaal heel hartelijk bedankt voor uw enthousiasme en gezelligheid.

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een voorspoedig 2020.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is nieuwsbrief-web-sticker-90-bij-40-versie-nieuw-logo-voorzijde.jpg

2 gedachten over “Nieuwsbericht december 2019

 1. Allemaal prettige feestdagen en een gelukkig en gezond
  2020.
  HVVP organisatie bedankt voor jullie inzet.

  Groetjes Hans en Margo Dubach

 2. Leuk mailtje omtrent onze leuke en gezellige uitjes in 2019 !! Waarvoor jullie als organisatie heel erg bedankt !!
  Verder willen Joke en ik Hans, jullie ook hele gezellige feestdagen wensen, en hopelijk een goed 2020 in gezondheid, en met onze hobby….
  PS – 13 April Tulpenrit zal wel 12 April zijn ?

  Hartelijke groet.Joke en Hans Willemse..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *