Nieuwsbericht februari 2020

Onderwerpen:

  1. Evenementenagenda 2020
  2. BuytenLust Festival
  3. Voorjaars (tulpen) rit

1: Evenementenagenda 2020

We hebben er lang naar uitgekeken maar binnenkort kunnen de oldtimers weer van stal gehaald worden om blinkend gepoetst te worden voor een nieuw seizoen. Laten we hopen dat het weer een mooi jaar wordt.

De HVVP heeft, zoals u in de nieuwsbrief van december heeft kunnen lezen, weer een mooie agenda samengesteld.

13 april Tulpenrit
13 juni Buytenlust Festival (nieuw toegevoegd)
28 juni zomerrit
15-16 augustus Vestingdagen ?
27 september najaarsrit

Inmiddels hebben we uit de media vernomen dat de Vestingdagen niet doorgaan.

Het is voor de organisatie ondoenlijk om als stichting met vrijwilligers verantwoordelijk te zijn voor de veiligheid van de bezoekers. De laatste jaren zijn de regels voor grote evenementen door de overheid aangescherpt. ,,We kunnen als vrijwilligersorganisatie geen verantwoording nemen voor de hele vesting en de veiligheid die daarmee gemoeid is” Aldus de tekst uit het AD.

Jammer dat er weer een evenement bezwijkt onder de regeldruk. Of er een alternatief evenement wordt opgezet moeten we nog afwachten. Om die reden laten we de datum van dit weekend nog even op de agenda staan.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. In Oostvoorne zijn er weer oldtimerplaatsen ingeruimd voor het BuytenLust Festival, verderop in dit nieuwsbericht leest u daar meer over.

Wij hopen dat u er weer net zoveel zin in hebt als de HVVP organisatie en dat we u snel weer mogen ontmoeten op een van onze evenementen.

2: BuytenLust Festival

Op 13 juni 2020 vind in Oostvoorne het BuytenLust Festival plaats. Door de BuytenLust-organisatie is er een dagvullend programma samengesteld inclusief een rit van ca. 1,5 uur die vertrekt vanuit Hellevoetsluis.

Voor HVVP vrienden, die willen deelnemen aan dit evenement, zijn er 25 plaatsen beschikbaar gesteld.

Voor de volledige informatie en inschrijving zie deze link

3: Voorjaars (tulpen) rit

Op 13 april, 2e paasdag, gaan we een mooie voorjaarsrit rijden. Nico en Sonja zijn druk bezig de rit uit te zetten en de startlocatie te bepalen. Ze proberen in de rit weer de nodige tulpenvelden op te nemen, maar zoals in 2018 bleek, moeten we maar afwachten of de tulpen willen meewerken. Als het zo uitpakt als het er nu naar uitziet, dan start de rit in de Hoeksche-Waard en loopt via Goeree-Overflakkee naar Voorne-Putten. En dat alles weer over de mooiste binnenwegen. De eerste schatting is dat de route ongeveer 90 km zal bedragen.

Zodra de route definitief is uitgezet openen we de inschrijving. Houd de website en of onze Facebookpagina goed in de gaten!

Tot zover dit nieuwsbericht voor de maand februari 2020.

Met vriendelijke groet,

HVVP