Extra nieuwsbericht juli 2021

Onderwerpen:

  1. Verslag zomerrit
  2. Nieuwsberichtenservice

1: Verslag zomerrit

Zondag 11 juli was het zover, eindelijk weer een HVVP rit, wat hebben we daar naar uitgekeken.

De ontvangst was weer prima geregeld, op de parkeerplaats stonden Nico en Gerard de deelnemers al vroeg te begroeten en bij Boelies werden we door Arjan en z’n team snel aan de gewenste consumpties geholpen.

Tijdens de koffie werd er veel informatie uitgewisseld want als je elkaar zolang niet gezien hebt valt er veel te vertellen. Na de uitleg van de rit, door Sonja, ging een ieder gewapend met een routebeschrijving en een tasje met versnaperingen op pad.

Het weer beloofde s’morgens niet veel goeds. Voor aanvang van de rit forse buien en bij de start nog flink wat dreigende bewolking. Ter hoogte van Ouddorp begon het op te klaren waarna het nog een heel mooie zonnige dag is geworden.

Het was een forse rit over Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, van start naar finish ruim 130 kilometer. Met mooie dijkjes, smalle weggetjes, en mooie plaatsen en dorpen zoals Brouwershaven, Zierikzee, de ring van Dreischor en Noordgouwe.

Jammer dat er in Zierikzee niet meer geparkeerd kan worden zonder vergunning, daarom hebben we er geen stopplek opgenomen. Ik denk dat de horeca ook niet zo blij is met deze maatregel want die hebben we nu, noodgedwongen, links laten liggen.

Als alternatief hebben we een stopplek gevonden in Museumboerderij & Museumcafé Goemanszorg een leuke karakteristieke boerderij met een smaakvol terras en, belangrijk voor een autoclub, voldoende parkeerplaatsen.

Helaas was het ze niet gelukt om op het laatste nippertje nog genoeg bediening te regelen zodat er uiteindelijk met twee dames werd bediend, die ook de keuken nog moesten draaien. Het geduld van de deelnemers werd zo wel op de proef gesteld en sommige deelnemer kozen er voor elders een uitbater te vinden.

Volgende keer beter zullen we maar zeggen. De dames die er waren hebben in ieder geval hun best gedaan en als organisatie hebben we ons erg laat aangemeld omdat we, tijdens het proefrijden op zaterdag, verrast werden door de nieuwe parkeermaatregelen in Zierikzee. Daardoor hebben we ook de routebeschrijving op de avond voor de rit nog moeten aanpassen.

De rit is goed verlopen, op een lekke band na was er nog maar één pechgevalletje te melden. Al snel kwam er hulp van alle kanten waaruit blijkt dat we ons terecht een vriendenclub mogen noemen. Binnen de kortste keren was het probleem opgelost en konden de pechauto en de hulptroepen de route weer vervolgen.

Op de terugweg zijn er nog aardig wat auto’s op de brouwersdam gestopt om te kijken of er nog zeehonden waren, wij hadden het geluk er twee te zien.

Goedereede was een van de laatste plaatsjes van de rit waarna het einde van de tour in zicht kwam. Omdat we, vanwege de corona perikelen, niet echt een ontvangst op het eindpunt hadden ingepland zijn veel deelnemers na Stellendam direct op huis aangegaan. De overige deelnemers hebben nog een drankje gedronken bij Boelies en een enkeling is blijven eten.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie en zeer gezellige zomerrit, want dat is het uiteindelijk toch nog geworden, wie had dat ‘s morgens gedacht.

NB: afhankelijk van het aantal foto’s dat we van u hopen te mogen ontvangen proberen we weer een fotoalbum samen te stellen. Zodra we dat plaatsen maken we daar natuurlijk weer melding van in ons nieuwsbericht. U kunt uw foto’s opsturen via deze link.

2: Nieuwsberichtenservice

Helaas hebben we uit reacties gemerkt dat er na sluiting van de inschrijftermijn mensen waren die de berichtgeving over de rit hebben gemist en in de verwachting waren dat ze daar een mailtje over zouden ontvangen uit onze vroegere berichtenservice. Jammer want het bericht heeft 4 weken, op de website, open gestaan voor inschrijving.

We begrijpen de teleurstelling en daarom herhalen we nogmaals het nieuwsbericht van juni 2019 waarin we hebben laten weten, vanwege de nieuwe wet op de privacy, deze service te stoppen.

U ontvangt van de HVVP dus sinds juni 2019 geen e-mails meer over komende evenementen. Alle informatie vind u op onze website of via een link op onze facebookpagina.

Alle deelnemers, die zich destijds voor de nieuwsbrief hadden aangemeld, zijn daar, in april 2019, ook nog persoonlijke per mail over geïnformeerd.

De naam nieuwsbrief is vervangen door de naam nieuwsbericht.

Als u de HVVP website bezoekt met www.hvvp.nl komt u altijd op de nieuwsberichtenpagina uit, in de rechterkolom bovenaan vind u dan direct de actuele evenementen (bekijkt u de website op tablet of mobiel dan vind u dat onderaan, of klik de HVVP evenementenpagina aan).

We streven er naar, net zo als dat bij de nieuwsbrieven het geval was, minimaal één keer per maand een nieuwsbericht te plaatsen (wat ons zelfs tijdens de coronacrisis is gelukt).
Houd de website dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, zodat u geen evenement behoeft te missen.

Tot zover het extra nieuwsbericht van juli 2021.

Met vriendelijke groet,

Nico & Sonja ( organisatie)

Jan ( webmaster)