Nieuwsbericht juli 2021

Onderwerpen:

  1. Inschrijving zomerrit gesloten
  2. Routes van derden toegevoegd aan menu
  3. Routes Eifeltour beschikbaar voor deelnemers

1: Inschrijving zomerrit gesloten

Zoals in de nieuwsbrief van juni is aangekondigd, gaan we na alle coronaperikelen voorzichtig weer een mooie HVVP zomerrit rijden.

De inschrijving hiervoor stond open tot 1 juli en is nu gesloten. Kennelijk zat u, net als wij, met smart te wachten op een gezamenlijke tourrit van de HVVP want er is aan belangstelling voor deze rit geen gebrek. Nu maar hopen dat het weer de 11e juli ook een beetje mee wil werken.

Leuk om elkaar weer te ontmoeten, graag tot de 11e juli.

2: Routes van derden toegevoegd aan menu

Navigatie is niet meer weg te denken in deze moderne tijd, maar wordt vaak alleen gebruikt om van A naar B te rijden. Maar er kan nog zoveel meer mee. Overal op het internet zijn GPX-ritbestanden te downloaden die u, eenmaal in uw navigatie apparaat ingeladen, onbezorgd mooie ritten laat rijden. Veel oldtimerbezitters ervaren dat als een welkome ondersteuning.

Ook professionele organisaties zoals de ANWB, TOMTOM en de KNAC bieden talloze routes aan die u, door het downloaden van GPX-ritbestanden, kunt laden in uw navigatieapparatuur.

Als extra service, om het u nog makkelijker te maken routes te vinden en te gebruiken, hebben we van genoemde organisaties de routelinks in ons menu opgenomen.

U vind de links op de website in het menu aan de rechterkant van de pagina onder “autoroutes”, op mobile of tablet vind u het menu onderaan de website.

3: Routes Eifeltour beschikbaar voor deelnemers

In de aankondiging van de Eifeltour 2021 hebben we afgesproken dat de routes die we gaan rijden ook als GPX bestanden voor uw navigatieapparatuur beschikbaar worden gesteld.

Hiertoe hebben alle deelnemers aan de Eifeltour, in de aanvraagbevestiging, een wachtwoord ontvangen waarmee het routemenu op de website geopend kan worden.

Van af heden zijn de Eifelroutes, in het websitemenu onder het kopje “Eifeltour”, voor deelnemers beschikbaar. Hier vind u, samen met enkele handleidingen, ook uitleg over navigatie apparatuur en kunt u, indien u daarvan gebruik wenst te maken, de routes als GPX-bestanden downloaden.

Binnendoor route van Van der Valk Stein-Urmond naar Enjoy hotel te Daun

Onder het menu “Eifeltour” vind u tevens een tweetal links naar ANWB pagina’s met verkeersregels die in Duitsland gelden en nuttige informatie over tanken.

We hopen natuurlijk dat u er net zoveel plezier aan gaat beleven als destijds de deelnemers aan de Sauerlandtour. Daarvan heeft ca. 80% van de deelnemers de routes gereden met behulp de door de HVVP beschikbaar gestelde GPX-navigatiefiles en men was daar zeer enthousiast over. Veel succes er mee.

Tot zover dit nieuwsbericht voor de maand juli 2021.

Met vriendelijke groet,

Nico & Sonja ( organisatie)

Jan ( webmaster)