Vestingdagen, ondanks matig weer voldoende aanloop.

Afgelopen weekend waren de vestingdagen. Zaterdagochtend waren Nico en Sonja al druk bezig met het inladen van de tent, geluidsinstallatie en natuurlijk de lunchpakketten die ze in alle vroegte al hadden gemaakt.

Bij het droogdok aangekomen was er al de nodige activiteit. Zo waren Jack en Hans al druk bezig met tenten op te zetten en was Nel alles in gereedheid aan het brengen voor haar bekende koffieterras, dat dit jaar vanwege de regen onder de tent werd opgebouwd. De HVVP tent moest daarnaast komen te staan maar door de harde wind viel dat niet mee. Maar geduldig als Nico is lukte het toch om de tent te plaatsen. Ondertussen waren er al aardig wat deelnemers aangekomen die zich, tot onze grote opluchting niet hadden laten weerhouden door natte het weer. Nadat zij een plaatsje op het terrein hadden gevonden konden ze zich aanmelden in de tent en een lunchpakket in ontvangst nemen.

Het was een natte boel maar dat weerhield, tot onze verbazing, toch ook de bezoekers niet. De aanloop was behoorlijk. Misschien hadden we ook het geluk dat, op de folders van vestingdagen, de wandelroute begon bij het droogdok. Vandaag las ik in de krant dat het totaal aantal bezoekers 80.000 beduidend minder was dan vorig jaar 130.000.

Gaande weg werd het wat droger en vooral op zondag bleef het vrijwel helemaal droog. Er zijn leuke gesprekken gevoerd met belangstellenden. Ik heb zelf genoten van een meisje dat vroeg of ze de motor uit de volkswagen van Hans hadden gehaald want er lagen allemaal koffers en boeken in.

Op zondag gaf Sonja zangoptredens vanuit de HVVP tent, de dag daarvoor had ze optredens verzorgd in het gebouw van Droogdok Jan Blanken. Het was wel even plannen want aan de overkant van het Droogdok gaf ook de taiko band demonstraties.

Het terras van Nel was goed verzorgd en in de middag kwam Sonja regelmatig langs met kaas, worst en fris. We zijn door beide dames weer goed verwend.

Samenvattend kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement, al was het weer af en toe wel een spelbreker.

Alle deelnemers hartelijk bedankt dat jullie, ondanks de regenachtige voorspellingen, zijn gekomen om de HVVP te presenteren als een vriendenclub die er mag zijn. Samen hebben we weer veel mensen een plezier gedaan door ons historisch erfgoed aan hen te tonen.

En hoewel Sonja en Nico, door u allen, al meerdere malen zijn bedankt wil ik dat graag nogmaals herhalen in dit verslag, want wat een voorbereiding vergt dit alles. Ook Nel en al haar helpers natuurlijk weer van harte bedankt voor het terras en de koffie etc. Het was weer als vanouds.

Op naar het laatste HVVP evenement van dit jaar, de najaarsrit. Zoals u weet is de inschrijving vrijdag geopend en hebben de eerste 15 deelnemers zich al aangemeld. Om de laatste rit van het jaar een beetje feestelijk te beëindigen sluiten we af met een tombola. Daarna is er, voor de deelnemers die zich daarvoor opgeven, een heerlijk buffet in het Wapen van Marion. Graag tot ziens op 15 september.

De webmaster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *