Vestingdagen 2018 een geslaagd evenement.

Nieuwsbrief augustus 2018.

Onderwerpen: verslag van de Vestingdagen, najaarsrit

Vestingdagen 2018 met een mooie en gezellige HVVP bijdrage.

Zaterdagmorgen om 7.55 uur stond Nico al voor de deur “zullen we alvast maar gaan we moeten nog zoveel doen”. Terwijl ik dacht dat we vroeg waren hadden Nico en Sonja de lunch pakketten voor de deelnemers al gemaakt want “vers is het lekkerst” is Sonja’s devies.

Op het dok aangekomen zijn we direct begonnen met de stroomvoorziening, het opzetten van de HVVP tent, het plaatsen van de geluidsinstallatie etc. Toen we net bezig waren kregen we versterking van Jack van der Hoek en Hans Scheer die met hulp van vele kennissen snel het HVVP terras wisten op te tuigen en een klein wagenpark neerzette. Waarbij de klassieke caravan van Hans, onder leiding van Nel, weer dienst deed als keukenwagen. Wat een sloten koffie zijn daar gezet.

Langzaam aan arriveerden ook de eerste deelnemers. Fijn dat er zoveel HVVP vrienden gehoor hebben gegeven aan onze oproep om deel te nemen aan dit evenement.

Over het weer hadden we ook niet te klagen s, morgens vroeg was het nog wat fris maar dat veranderde al snel.  En om 10 uur bij de opening van het evenement stond er weer een mooie verzameling oldtimers met een grote diversiteit aan merken.

De HVVP had ook weer voor live muziek gezorgd. Fijn als je in de organisatie mensen hebt met meerdere talenten. Sonja zong dan ook, met regelmatige tussenpozen, de sterren van de hemel. En als zij stopte met zingen dan nam het shantykoor aan de overkant van het dok het over. Zo konden we de gehele dag genieten van muziek.

Ook wat de bezoekers betreft hadden we niet te klagen. Er was veel belangstelling voor de auto’s, erg leuk voor de eigenaren die met veel enthousiasme vragen van bezoekers beantwoordden.

Ik hoorde een verhaal van een jongetje dat vroeg “meneer waarom rijd u in zo’n oude auto” waarop de eigenaar antwoordde dat hij nog voor een nieuwe aan het sparen was.

Zaterdagavond, toen de deelnemers waren vertrokken, moest alles in omgekeerde volgorde weer afgebroken worden om daarna op zondagmorgen weer op de zelfde manier te worden opgebouwd.

Ook zondag waren er weer veel deelnemers met een mooi assortiment oldtimers. Bas de Voogd, een van de oprichters van de HVVP, had met behulp van wat extra chauffeurs zijn verzameling oldtimers beschikbaar gesteld. Erg leuk want zo hadden we ook wat oldtimers van voor de oorlog. Fijn dat hij later op de dag ook zelf nog even een kijkje kon komen nemen.

Verder verliep de zondag eigenlijk weer net zo goed als de zaterdag met veel bezoekers en een goede sfeer. De enigen die wat roet in het eten gooiden waren de vele wespen die, evenals de deelnemers, de weg naar het HVVP terras goed wisten te vinden.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd evenement, dat alleen tot stand heeft kunnen komen met hulp van de deelnemers, extra chauffeurs en vrijwilligers.

Ik weet zeker dat ik ook namens Nico en Sonja spreek, allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie gezelligheid, hulp en deelname.

De webmaster

NB: zodra het fotoalbum is samengesteld maken we daar melding van.

Van een HVVP vriend kregen we dit leuke filmpje opgestuurd hartelijk bedankt daarvoor  https://youtu.be/AQIiZwCv4XE

Ook op deze link staan beelden van HVVP deelnemers https://www.youtube.com/watch?v=qlI1v80NV5g&t=394s

Najaarsrit

Ons volgende evenement is de najaarsrit op 16 september, aanmelden kan nog tot 1 september, zie deze link.

 

Tot zover deze HVVP nieuwsbrief.