Verslag en film van de najaarsrit, InterClassics 2019

Nieuwsbrief september 2018

Onderwerpen:

  1. verslag en film van de najaarsrit
  2. inschrijving voor de busrit naar de InterClassics 2019 geopend

1) Najaarsrit 2018

Zondag 16 september hebben we de najaarsrit gereden waarmee we het HVVP seizoen 2018 hebben afgesloten. De rit startte in Ouddorp van waar we via Goeree-Overflakkee en het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland een rondje om de Grevelingen hebben gemaakt. Het was een prachtige dag met een zonnetje en niet al teveel wind.

Ruim voor de vertrektijd was het al lekker druk bij Fletcher Hotel Restaurant Duinzicht en werd door velen genoten van koffie met gebak. Er waren dit keer 38 deelnemende auto’s.

Om 11.00 uur was de briefing door Sonja, die eerst Nel in het zonnetje zette door haar een attentie aan te bieden als dankt voor haar inzet en medewerking tijdens de Vestingdagen. Ook de webmaster werd verrast met een attentie als dank voor zijn werk aan de website. Daarna gaf Sonja nog enkele aanwijzingen voor de rit waarna een ieder, uitgerust met een flinke routebeschrijving, op pad ging.

We hebben veel positieve reacties ontvangen zoals, “mooie rit” ,” prachtige huizen gezien en mooie natuurgebieden doorkruist”. Leuk om te horen dat verscheidene deelnemers tóch weer op plaatsen en in gebieden zijn geweest waar ze nog nooit gereden hadden.

Restaurant De Grevelingen had het rond lunchtijd extra druk door de vele HVVP deelnemers, die daar stopten. Andere bezoekers konden dit wel waarderen want zo konden ze in alle rust al die automobielen bekijken.

Bij wegomlegging nr. 3 ( rit nr. 23) waren een aantal deelnemers te vroeg afgeslagen, gelukkig hadden ze dat snel in de gaten, zodat de juiste route direct weer kon worden opgepakt.

Bij Bruinisse zat ook een moeilijk punt, de afslag naar rechts zat net achter de bocht naar de haven waardoor die geregeld gemist werd. Misschien werden de deelnemers wel teveel afgeleid door de fotograaf, die ook op die plek stond.

De route ging zoveel mogelijk door mooie natuurgebieden, jammer dat zaterdag bij de laatste proefrit bleek dat de ring van Dreischor was afgesloten want een rondje om de kerk was de moeite waard geweest.

Op naar Brouwershaven, waar diverse deelnemers neerstreken voor een versnapering. Het is dan ook wel een leuke plaats om even te stoppen, met het oude stadhuis aan het plein.

Op de Brouwersdam, ter hoogte van de spuisluis, was het nog even genieten van de zeehonden. Soms zag je er geen en dan ineens zag je er wel vier tegelijk opduiken. Van de tip om hier te stoppen werd door velen dankbaar gebruik gemaakt.

Bij aankomst in Ouddorp werd door Sonja en Nico nog een tombola gehouden. Daarbij werden ze geassisteerd door Margo die de lootjes trok. Onder het genot van een drankje mochten vele deelnemers een prijsje in ontvangst nemen. Drie deelnemers kwamen aan de late kant binnen, twee daarvan hadden toch nog prijs. Voor de deelnemers die minder geluk hadden tijdens de tombola lag er nog een tafel vol aardigheidjes waaruit ze een keuze mochten maken.

Sonja bedankte aan het eind van de tombola alle deelnemers voor hun enthousiasme en sprak de hoop uit iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten. Ook maakte zij er melding van dat we ook in 2019 weer met de bus naar de InterClassics in Maastricht gaan, zie verderop in deze nieuwsbrief.

Terugkijkend is de dag, op twee pechgevallen na, goed verlopen. Voor zover we hebben vernomen betrof het geen ernstige pech. Twee auto’s zijn gestrand waarvan er één, na hulp van de ANWB, de rit weer kon vervolgen de ander helaas niet. Gelukkig ontving de organisatie een sms’je, dat ze veilig thuis waren gekomen.

Vervelend was de pech, van de zomer, voor de webmaster die wegens een gebroken krukas de route niet met de MG kon meerijden. Maar het goede nieuws is dat hij daardoor wel volop de gelegenheid had om op diverse punten de rit te filmen. Met zijn telefoon weliswaar maar ik hoop dat u er toch leuke herinneringen uit haalt. Veel kijk plezier.

Namens Nico en Sonja allemaal nogmaals hartelijk bedankt voor uw aanwezigheid, enthousiasme en complimenten. Wij hopen u allen volgend seizoen weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

De Webmaster

NB: Zodra alle foto’s binnen zijn volgt ook een fotoalbum van deze rit. U kunt uw foto’s nog aan ons toesturen.

2) Met de HVVP naar de de 26ste editie van InterClassics Maastricht 2019.

Naar aanleiding van het grote succes dit jaar hebben we besloten om op 12 januari 2019 wederom met een bus naar de 26ste editie van InterClassics Maastricht 2019 te gaan.
Niet zelf rijden en ver lopen om te parkeren maar relaxed gereden worden, voor de ingang afgezet en niet in de rij te hoeven staan voor kaarten, want daar heeft de HVVP al voor gezorgd, is dat geen luxe? Uiteraard kan dit alleen plaatsvinden bij voldoende deelname.

Klik hier voor de volledige informatie en het inschrijfformulier.

Tot zover deze HVVP nieuwsbrief.

Wij wensen alle lezers en oldtimerliefhebbers een fijn weekend toe.

HVVP