Van oprichters naar auteurs.

De afgelopen maanden hebben we kunnen genieten van oude filmpjes uit de beginperiode van de HVVP. Die filmpjes hebben we ontvangen van Bas de Voogd één van de oprichters van de HVVP. Maar wist u dat hij samen met Rutger Booy, ook één van de HVVP oprichters van het eerste uur, een prachtig boek heeft uitgebracht dat onlosmakelijk aan onze hobby is verbonden?

In het boek “Van Blik Naar Pomp” beschrijven Rutger en Bas hoe benzine en auto elkaar vonden. Hoe kwamen de eerste automobilisten aan benzine? Want er was een tijd dat een auto nog zeldzaam was en de benzinepomp nog moest worden uitgevonden. Het boek beschrijft de opmerkelijke ontwikkeling van de benzineverkoop van eind 19e eeuw tot 1940. Dit onbekende verhaal wordt op een zeer toegankelijke wijze weergegeven. Met anekdotes, bijzondere ‘weetjes’, veel historische zwart/wit foto’s en prachtige kleurenfoto’s van een unieke verzameling benzineblikken.

In maart 2015 heeft, in het dorpscentrum de Man te Oostvoorne, de boekpresentatie plaatsgevonden. De hiervan gemaakte opnamen willen we u zeker niet onthouden. Op de hieronder staande YouTube link kunt u getuige zijn van deze ludieke presentatie waarin u ongetwijfeld een aantal “oldtimers” op het podium zult herkennen. Wij wensen u veel kijkplezier.

Image1

Boek

 

Vind u het boek een welkome aanvulling op uw hobby en wilt u uw verzameling hobbyboeken er mee aanvullen?

Het boek van blik naar pomp is o.a. te bestellen via deze link.

 

 

 

 

NB: de HVVP is een vriendenclub en kent geen commerciële doelstellingen. Niets van de opbrengsten van dit artikel komt ten goede aan de HVVP. Dit artikel is geplaatst omdat het een informatieve aanvulling is op onze oldtimerhobby en is geschreven door twee van de oud oprichters van de HVVP.