Nieuwsbericht mei 2023

Onderwerpen:

  1. Verslag tulpenroute 2023
  2. Nieuwe sponsor HVVP
  3. Fotoalbum tulpenroute

1: Verslag tulpenroute 2023

10 april was het zover, de eerste rit van een nieuw HVVP seizoen.

Traditioneel start de eerste rit altijd op 2e paasdag, zo ook dit jaar. Sonja en Nico waren de zaterdag ervoor nog gaan kijken of er al tulpen te zien waren. Het leek er op dat er wat velden gekleurd zouden zijn, maar het merendeel van de velden vertoonde nog veel groen.

Het start-en eindpunt was bij Boelies waar Arjan met z’n team weer op de gebruikelijke wijze voor ons klaar stond.

Om 10.00 uur gaven de eerste deelnemers acte de présence, en ondanks dat het goed koud was, kwam er toch ook nog een vijftal open auto’s aankachelen, met dikke jassen en petten op, want 9 graden Celsius is niet bepaald zwembroekenweer. Totaal hadden er 60 auto’s ingeschreven.

Na het uitdelen van de tasjes met versnaperingen, de routebeschrijving en het nuttigen van de koffie, al dan niet met gebak, gaf Sonja uitleg over de route.

Ook werd er een minuut stilte in acht genomen voor Jack van der Hoek, een van de oprichters van de HVVP, die twee weken na het overlijden van zijn vrouw Marja, als gevolg van een slopende ziekte, ook kwam te overlijden. Sonja maakte tevens van de gelegenheid gebruik om alle HVVP vrienden die deel hebben genomen aan de rouwstoet nog eens extra te bedanken. 

Ook Betty en Gerard werden door Sonja bedankt voor hun assistentie bij het parkeren en uitdelen van de tasjes, evenals de webmaster voor zijn werk aan de website. 

Daarna trokken de deelnemers er vol goede moed op uit om de route te gaan rijden.

Bij de een ging dat wat makkelijker dan bij de ander, bij het vertrek zag ik direct al drie man een oldtimer aanduwen die kennelijk start problemen had.

Af en toe probeerde de zon ook nog even door te komen maar het bleef een frisse bedoening. Uw webmaster en zijn eega hadden gelukkig hun vliegeniers caps meegenomen die al na de eerste 10km werden opgezet, dat was meteen een stuk aangenamer.

Omdat de HVVP niet het risico wilde lopen dat de deelnemers geen tulpen zouden zien, had de organisatie het plan opgevat om alle deelnemende auto’s langs een tulpenkweker te loodsen, alwaar per equipe een bos tulpen klaar lag.

Bij de tulpenkweker was het een aan-en afrijden van oldtimers.

Nico en Sonja stonden bij de bloemenstal als ware marktverkopers de bossen tulpen uit te delen, alsof ze nooit anders gedaan hadden.

Jammer dat een aantal deelnemers de afslag naar de kwekerij voorbij reed, en zo hun bos tulpen zijn misgelopen. Nico had nog zo zijn best gedaan door bij de afslag een bord te plaatsen.

Na de kweker ging de route via Middelharnis en Den Bommel richting Ooltgensplaat.

Bij cafetaria Hetty’s hield menig deelnemer pauze, voor een plasje of een versnapering, de frites rook in ieder geval heerlijk, dat is dan weer een voordeel van open rijden.

Een andere pauzeplek was in Oude-Tonge bij restaurant Lely. Ook daar stonden aardig wat auto’s geparkeerd.

Wij hadden er ook graag aan deelgenomen maar daar er rond drie uur regen was voorspeld, hadden we er voor gekozen om maar een paar boterhammen mee te nemen. Zo kon m’n brooddoos, van voor m’n pensioneren, ook weer eens onder het stof vandaan gehaald worden, je zou er heimwee van krijgen, alhoewel?

Vlak bij Dirksland kwamen we nog een pechgeval tegen, de ANWB was al gebeld, maar even zo goed stonden de pechvogels al anderhalf uur op de Wegenwacht te wachten. Die zullen ook hun handen wel vol hebben gehad met de paasdrukte.

Later bleek dat er nog twee pechgevallen waren. Zoveel pechgevallen op een rit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Laten we hopen dat alle problemen snel zijn opgelost.

Helaas zat de buienradar er een flink aantal minuten naast, zodat van ons plan, om voor de buien terug te zijn, niet veel terecht kwam. Toen we op de Haringvlietsluizen ook nog in een file verzeild raakten hielden we het helemaal niet meer droog.

Bij terugkomst in Boelies zat de stemming er goed in. Een klein aantal deelnemers had zich aangemeld om een hapje te blijven eten, hetgeen een leuke afsluiting is van zo’n gezellige maar koude dag.

Van de erwtensoep met roggebrood was die dag kennelijk goed gebruik gemaakt want bij aankomst stond er tot onze teleurstelling op het bord, dat die op was.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie route en een gezellige dag, Sonja en Nico het was weer als vanouds. Bedankt voor al het werk dat jullie voor onze vriendengroep hebben verzet, we weten dat jullie het als vrijwilligers met liefde doen, maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid.

De volgende rit is de zomerrit, op 16 juli 2023, laten we hopen dat die zijn naam eer aan doet. We hebben inmiddels een zeer verrassende Hollandse route voor u op het oog, daarover een volgende keer meer.

Hier eindigt het verslag van de tulpenroute en rest mij u allen, namens Sonja en Nico, hartelijk te bedanken voor uw enthousiasme en deelname. Het was leuk om na de winterstop weer zoveel bekenden en nieuwkomers te ontmoeten.

Graag tot ziens op de zomerrit.

Jan de webmaster,

2: Nieuwe sponsor HVVP

Regelmatig krijgen we de vraag hoe de HVVP het voor elkaar krijgt om zoveel extra’s te doen voor de deelnemers, denk naast de tasjes met versnaperingen, ook aan bijvoorbeeld het bosje tulpen dat u tijdens de Tulpenrit hebt gekregen, of de rallyplaten tijdens bijzondere evenementen etc. Het zal u duidelijk zijn dat de bijdrage, die we voor een rit vragen, daarvoor niet toereikend is.

Dat dit toch mogelijk is hebben we te danken aan onze sponsors, zonder hen zouden we niet in staat zijn zoveel extra’s te doen.

Tot voor kort konden we ons gelukkig prijzen met 4 sponsors. Helaas is Jack van der Hoek, die de HVVP jaren achtereen heeft gesponsord, ons op 2 maart jl. ontvallen.

Menige HVVP-vriend heeft in de loop van de jaren zijn oldtimer bij Jack van der Hoek, Classic Car Taxaties, laten taxeren.

Daar Jack de laatste maanden niet meer in staat was om taxaties te verrichten, verwees hij zijn klanten door naar een bevriend collega taxateur te weten “TAXATIEBUREAU PATRICK DON” te Zuidland.

Patrick en Jack kennen elkaar al jaren waarbij Patrick Jack regelmatig heeft geholpen in drukke periodes, dat is dan ook de reden dat Jack Patrick heeft gevraagd, desgewenst, voor zijn klanten zorg te dragen.

Patrick is een Beëdigd Register Taxateur met een schat aan ervaring.

In een gesprek met de HVVP-organisatie heeft Patrick, tot onze vreugde, aangegeven de HVVP ook te willen gaan sponsoren.

TAXATIE BUREAU PATRICK DON is gevestigd aan de Langeweg 1E2, op het industrieterrein van Zuidland www.taxatiebureau-patrickdon.nl

Taxaties vinden plaats op afspraak, die u hier via de website van Patrick, of telefonisch kunt maken.

Wij wensen Patrick veel succes en gaan er vanuit dat veel HVVP-vrienden de weg naar onze nieuwe sponsor weten te vinden.

3: Fotoalbum tulpenroute 2023

Inmiddels hebben we aardig wat foto’s van u mogen ontvangen, waardoor we weer een leuk overzicht van de rit in beeld hebben kunnen brengen, daarvoor onze hartelijke dank.

Fotoalbum tulpenroute 2023.

Tot zover het nieuwsbericht van mei 2023.

Met vriendelijke groet,

Sonja & Nico ( organisatie)