Nieuwsbericht april 2023

Onderwerpen:

  1. Tulpenroute
  2. Bedankje
  3. Wegwerkzaamheden doorkruisen HVVP-plannen

1: Tulpenroute

Maandag 10 april gaan we opnieuw proberen tulpen te vinden om het HVVP-seizoen geurig en kleurig in te luiden.

Het weer heeft tot nu toe niet erg meegewerkt, op een verkenning, afgelopen week, bleken de tulpen nog maar net boven de grond uit te komen, maar goed we hebben nog even en als de zon een beetje wil helpen dan kan het hard gaan.

U heeft er allemaal weer veel zin in, getuige het aantal inschrijvingen.

Op 2 april sluit de inschrijving en tot nu toe hebben 50 deelnemers zich ingeschreven dat belooft dus weer een gezellige rit te worden.

We hopen u allen op 10 april te mogen verwelkomen, het enige dat we van u verwachten is dat u uw oldtimer en een zonnig humeur mee brengt, de rest heeft de HVVP weer met veel plezier voor u geregeld.

2: Bedankje

Beste HVVP-vrienden,

Wat mooi om te zien dat jullie met zoveel hebben meegedaan aan de laatste rit van Jack van der Hoek. Ondanks het slechte weer waren er zeker 50 voertuigen die Jack begeleidden naar het crematorium en/of hem daar opwachtten. We vormden een prachtige erehaag voor hem. Jack zou er van genoten hebben. Deze gedachte koesteren wij.

Hoewel we hadden gehoopt op een mooie rustige dag, past het onstuimige weer bij Jack. Zijn leven was turbulent en hij liet zich niet uit het veld slaan door een tegenslag.

Bedankt voor jullie inzet en het medeleven dat jullie hebben getoond. Wij putten kracht uit jullie massale aanwezigheid en betrokkenheid. Het laat ons zien dat Jack een bijzonder en geliefd mens was.

Elina Jansen-van der Hoek

De stoet op weg met politiebegeleiding en verkeersregelaars
Erehaag van oldtimers

Filmpje rouwstoet Jack van der Hoek

3: Wegwerkzaamheden doorkruisen HVVP-plannen

In de nieuwsbrief van januari hebben we aangekondigd dat we dit jaar een rit wilde gaan maken die wat verder van huis zou starten dan u van ons gewend bent. Dit om eens af te wijken van de geijkte paden, en nieuwe gebieden te verkennen.

De voorbereidingen daarvoor waren al in volle gang toen ons duidelijk werd dat er deze zomer veel wegwerkzaamheden op het programma staan.

Diverse oeververbindingen worden deze zomer geheel of gedeeltelijk afgesloten waaronder de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel. Dit gaat vast en zeker extra drukte op de overige oeververbindingen opleveren.

Om te voorkomen dat we in files belanden of, met onze oldtimers, in lange wachtrijen bij de pont terecht komen hebben we besloten dit jaar toch maar wat dichter bij huis te starten.

We zijn ernstig aan het puzzelen wat voor mogelijkheden er overblijven om, zonder al te veel verkeershinder, toch een leuke route in elkaar te draaien. De HVVP zou de HVVP niet zijn als we daar niet uitkomen, tank uw auto alvast maar vol.

We vinden het jammer dat ons eerdere plan, om verder weg te starten, op deze manier in het water is gevallen, maar rekenen er op dat volgend jaar alle verkeersperikelen zijn opgelost en we onze ideeën alsnog vorm kunnen geven.

Tot zover het nieuwsbericht van april 2023.

Met vriendelijke groet,

Sonja & Nico ( organisatie)