Nieuwsbericht augustus 2023

Onderwerpen:

  1. Verslag Zomerroute 16 juli jl. en fotoalbum
  2. Vijfdaagse Duitsland trip, 2024
  3. Inschrijving najaarsroute, 17 september, geopend

1: Verslag Zomerroute 16 juli 2023

Wat hebben we weer een geluk gehad met het weer, een enkeling heeft op de brug bij Alblasserdam een buitje gekregen maar over het algemeen heeft de meerderheid van de 43 deelnemende auto’s het droog gehouden.

De start was bij Rhoon Golf Center, Brasserie Rhoonse Polder, alwaar we hartelijk werden ontvangen. De koffie en het appelgebak stond al klaar, zelf inschenken en met de slagroomspuit aan de slag om de appeltaart aan te kleden en dan even afrekenen, een lekker makkelijk en vlot proces.

Aanmelden kon weer bij Sonja en Betty, die de tasjes met versnaperingen en de routebeschrijvingen klaar hadden liggen.

Na de uitleg over de route door Sonja en het nieuws dat de HVVP in 2024 weer een 5 daagse reis naar het Sauerland gaat ondernemen, vertrokken de deelnemers richting de parkeerplaats.

Dit keer voerde de route naar een nieuw gebied, ja we hadden het beloofd om eens wat verder van huis te gaan om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. En gezien de reacties was het een schot in de roos, en een bevestiging voor de organisatie dat de HVVP vrienden niet schromen om een stukje extra te rijden.

Fijn om te weten want het wordt steeds moeilijker om nieuwe routes uit te zetten. Alle wegen op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee hebben we al wel een keer gehad. Dus nieuwe routes bestaan vaak uit het combineren van al eerder gereden wegen. Ook in de toekomst is dat niet te voorkomen maar we proberen toch altijd een element van verrassing aan de ritten toe te voegen.

De zomerroute voerde ons via mooie binnenwegen van Rhoon naar Alblasserdam, alwaar we van de oude brug gebruik hebben gemaakt, je zou met de nieuwe tunnel bijna vergeten dat die brug er nog ligt.

Vanuit Alblasserdam ging de route naar Kinderdijk waar we volop van de molens konden genieten.

De route ging verder via Nieuw-Lekkerland, Streefkerk, Groot-Ammers naar Nieuwpoort, niet die van de slag in 1600 die we er op school ingestampt hebben gekregen, want die ligt aan de kust in België.

Nieuwpoort is een historische stad aan de Lek die al in 1232 stadsrechten kreeg. Het stadje kreeg veel strijd te verduren en werd, vanwege de strategische ligging, opgenomen in de Oude Hollandse Waterlinie.

Tegenwoordig wordt de stad ook vaak bezet, maar gelukkig zijn het nu de toeristen die deel uitmaken van de bezettingsschare, de terrasjes in het centrum nodigen daar ook ruimschoots toe uit, een mooie historische tussenstop op de route.

Onderweg naar Nieuwpoort kwamen we nog langs het Mission Belle B-17G Memorial in Nieuw-Lekkerland. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de crash van de Amerikaanse B-17 bommenwerper Mission Belle op 1 december 1943.

Vanuit Nieuwpoort ging het, via een omzwerving, richting Goudriaan, Ottoland en Oud-Alblas weer terug richting Rhoon. Onderweg was het genieten van de vele oude boerderijen, nieuwe optrekjes, mooie landschappen, oude dorpjes en kerken. Van de leuke plekjes langs de route werd veel gebruik gemaakt voor een picknickstop.

Voor zover we weten zijn er geen pechgevallen geweest, gelukkig maar, het geeft een goed gevoel als blijkt dat je weer voor niets hebt betaald voor een pech-hulppakket. Maar als je er dan toch een beroep op moet doen, is het een geruststellende gedachte dat je op deskundige hulp kan rekenen.

Aangekomen bij het eindpunt, Rhoon Golf Center, Brasserie Rhoonse Polder, kon er nog gezellig nagepraat worden.

Een kleine groep van 10 deelnemers had zich ook aangemeld voor het diner dat goed smaakte. Mochten we weer eens gebruikmaken van deze locatie dan is het diner zeker een aanrader.

We kunnen tevreden terugkijken op een mooie en een gezellige dag, Sonja en Nico bedankt voor al het werk dat jullie voor onze vriendengroep hebben verricht, het was weer van grote klasse.

Tot zover het verslag van de Zomerroute en rest het mij u allen, namens Sonja en Nico, hartelijk te bedanken voor uw enthousiasme en deelname. Het was leuk om weer zoveel bekenden en nieuwkomers te ontmoeten. We hopen u graag weer te verwelkomen op de alweer laatste HVVP rit van dit seizoen, de najaarsrit op 17 september aanstaande.

Zie hier het fotoalbum van de rit.

Hartelijke groet van Jan (de webmaster)

2: Vijfdaagse Duitsland trip, 2024

Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen gaat de HVVP in 2024 weer een vijfdaagse reis naar Duitsland ondernemen. Dit zal plaatsvinden van 13 – 17 augustus 2024.

Zie deze link voor de volledige beschrijving van de reis en het inschrijfformulier.

Om u alvast in de stemming te brengen hierbij de link naar de nieuwsberichten uit 2019 en 2021 waarin verslag wordt gedaan van de reizen naar het Sauerland in 2019 en naar de Eifel in 2021.

3: Najaarsroute 17 september 2023

De najaarsrit voert ons via het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee naar het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Van start tot eindpunt bedraagt deze twee eilandenroute, ca. 108 km.

Het is een mooie rit met als hoofddoel genieten van de omgeving en, zoveel mogelijk, rijden over de binnenwegen!

Voor de volledige informatie en het inschrijfformulier klik deze link.

Tot zover het nieuwsbericht van augustus 2023.

Hartelijke groet,

Nico & Sonja (organisatie)