Extra nieuwsbericht augustus 2021

Onderwerpen:

  1. Verslag Eifeltour
  2. Aankondiging najaarsrit

1: Verslag Eifeltour

Na veel voorbereiding en onzekerheid, of de tour vanwege corona wel door zou kunnen gaan, konden we met frisse moed starten met de Eifeltour 2021 van 10-14 augustus.

Omdat de route naar het Eifelhotel, als je die binnendoor zou rijden, nogal lang was, hebben veel deelnemers er voor gekozen om maandag de 9e al te vertrekken en er een overnachting in Limburg aan vast te plakken. Zo ook de organisatie, de webmaster en nog twee deelnemers uit Hellevoetsluis, totaal 3 auto’s.

Na een mooie route van Hellevoetsluis via binnenwegen door Brabant en België kwamen we eind van de middag aan in het van der Valk Hotel te Stein Urmond. Daar troffen we al een aantal medereizigers aan die er ook voor gekozen hadden een extra overnachting te maken.

Nadat we de kamers hadden ingeruimd zouden Nico en Sonja met een aantal deelnemers, die zich daarvoor hadden opgegeven, gaan eten bij de Chinees. Echter toen er niemand verscheen sloeg de twijfel toe waar waren de aanmelders? Na enig heen en weer telefoneren bleek dat niemand van de aanmelders nog het plan had bij de chinees te gaan eten zodat Nico en Sonja ook maar in het hotel zijn gebleven.  Jammer van al het nutteloze organisatie werk.

Helaas kwam er ook een telefoontje binnen van Aat, die ‘s middags samen met zijn vrouw Marja nog met ons mee waren gereden, waarin hij vertelde dat Marja onverwacht zo beroerd was geworden dat ze naar het ziekenhuis in Geleen was gebracht. Later zou blijken dat ze daar nog een aantal dagen moest blijven. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Marja maar aan hun vakantie kwam helaas abrupt een einde. Tijdens het evenement heeft de HVVP organisatie haar namens alle deelnemers nog een mooie bos bloemen gestuurd met een lieve tekst hetgeen erg is gewaardeerd.

Dinsdag 10 augustus zouden we, voor de overige deelnemers die dat wilden, verzamelen in het Hotel te Stein Urmond. Daar kregen de deelnemers een tasje met versnaperingen voor onderweg overhandigd samen met een routeboek medische mondkapjes en een rallyplaat. Waarna we om 12.30 uur zouden vertrekken naar het hotel in de Eifel.

Naar het Eifelhotel was een mooie binnendoor route uitgezet. Helaas waren er, als gevolg van de wateroverlast, wel wat omleidingen en was de weg naar Eupen over de gehele lengte afgesloten. Al met al hebben we nog wel wat van de ellende die zich daar heeft afgespeeld meegekregen, zo triest om te zien.

10 km van Verviers begon de auto van de webmaster kuren te vertonen en begon veel kracht te verliezen waardoor hij, toen daar de gelegenheid voor was, op een veilige plek tot stilstand is gebracht en de hulpdiensten ingeschakeld zijn. Fijn dat Nico en Sonja gebleven zijn tot de auto was opgehaald om te kijken wat ze konden betekenen. Intussen waren ook Joyce en Bram met hun Citroen DS gestopt en boden aan met hen verder te rijden als zou blijken dat de MG moest worden afgevoerd. Wat fijn dat we op die manier geholpen zijn. De gehele week zijn we met Joyce en Bram meegereden en zaterdag hebben ze ons ook thuisgebracht, wat zijn we ze daar dankbaar voor. Zij hebben er voor gezorgd dat we toch nog een onvergetelijke week hebben gehad.

’s Avonds in het hotel bleek dat alle overige deelnemers zonder noemenswaardige problemen waren gearriveerd en konden we, nadat we door Nikky en Ashley van de Wetering waren verwelkomd, aan de maaltijd beginnen in het restaurant. Daar werden we door Sonja welkom geheten en op de hoogte gebracht van alle plannen voor die week.

De mondkapjesplicht was wel weer even wennen en zeker de medische mondkapjes ademen een stuk zwaarder. Aan tafel mochten ze gelukkig af wat steevast een zucht of een pfffff opleverde.

Later op de avond was er, voor de mensen die daar nog de puf voor hadden, een verhalenbingo georganiseerd, waar veel is gelachen.

Woensdag was, voor de liefhebbers, de Moselstrasse autotour uitgezet van ca. 150 km.

Een mooie route met leuke dorpjes weidse vergezichten veel bochten, klimmen en dalen.

Aangekomen in Cochem moet iedereen de foto op de rallyplaat hebben herkend, want na de eerste bocht bij de Moezel doemde pontificaal de Reichsburg op die voor de rallyplaat model had gestaan.

’s Avonds was er na het diner een wandeltocht in de omgeving van het hotel, met halverwege een stop voor een hassebassie om zo de vakantie te vieren. Daarna was er, voor de echte wandelaars, nog de mogelijkheid om een extra route te lopen. Ik weet niet hoe dat is afgelopen, gezien de eerdere ervaringen in het Sauerland!

Donderdag zou oorspronkelijk de busrit zijn geweest die, zoals Sonja bij haar welkomsttoespraak had vermeld, vanwege de corona maatregelen was komen te vervallen. Dus werd dat een dag die naar eigen inzicht kon worden ingevuld.

Veel deelnemers hebben van die dag gebruik gemaakt om leuke stadjes te bezoeken of een van de bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Burgt Eltz, het wildpark of de Wallende bron een koudwatergeiser die, volgens het boekje, om het half uur met veel kracht een hoeveelheid water uit de grond perst van soms wel 2 meter hoog, helaas had de geiser er die dag niet veel zin in en kwam hij niet hoger dan 50 cm zodat een paraplu of zuidwester niet nodig waren.

Ook was er die dag nog een pechgeval te vermelden, met een Karmann Ghia, de storing was van dien aard dat de auto niet ter plaatse kon worden gerepareerd en dus gerepatrieerd moest worden. Erg jammer, je weet dat je met een oldtimer op stap bent en dat er altijd wat kan gebeuren maar je hoopt er toch op dat de ouwe beestjes je weer veilig thuis brengen.

’s Avonds was er in het hotel een wijnproeverij georganiseerd. Sommelier Nikky van de Wetering nam ons mee in de geschiedenis van de Duitse wijnen. Zo hebben we gaande de uitleg diverse witte wijnen kunnen proeven uit verschillende wijnhuizen. De proeverij werd afgesloten met een Duitse rode wijn. Al met al een leuke en leerzame avond, ik wist niet dat er over wijn zoveel te vertellen is.

Vrijdag stond, natuurlijk ook weer geheel vrijblijvend, de HVVP Eifelroute West gepland. Een route van dik 130 km waarbij er 5 bezienswaardigheden waren beschreven die de moeite waard waren om te bezoeken. Ook deze route voerde ons weer over bergen en dalen langs mooie ruïnes, dorpjes en stadjes.

Het avondeten bestond uit een Grillbuffet met als klapstuk een dessert van ijs met vuurwerk.

Na het eten werden Sonja, Nico en de webmaster bij monde van Betty, die daarvoor een speciaal mondkapje had aangetrokken, namens alle deelnemers bedankt voor het vele werk dat er is verzet om er een geslaagde week van te maken. Sonja kreeg daarbij namens alle deelnemers een aantal cadeautjes die in dank werden ontvangen.

Daarna nam Sonja het woord om de geslaagde week af te sluiten. Ze vertelde dat het organiseren dit keer wel wat extra voeten in de aarde heeft gehad. Zo waren er op het laatst 11 verschuivingen als gevolg van afzeggingen door ziekte of andere redenen al dan niet veroorzaakt door de corona maatregelen. Gelukkig was er een reservelijst want we hebben als vriendenclub niet de middelen om de niet bezette kamers te bekostigen en we hadden wel het gehele hotel afgehuurd. U begrijpt dat dit voor de organisatie best wat spanning heeft opgeleverd.

Ook vertelde ze dat het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk zou zijn zonder de hulp van onze trouwe sponsors. Zoals daar zijn PN.NL Progressive Networks die onze website sponsort, Museum in den Halven Maen en de firma Tech Tank, voor hen staat een kleine attentie klaar bestaande uit een bedankbriefje een tas, die de deelnemers ook hebben gehad, en een rallyplaat van het evenement.

Een vierde sponsor, te weten Jack van der Hoek van Classic Car Taxaties was op het evenement aanwezig en had dus al een tas en rallyplaat gehad, dus was er voor Jack een ander cadeau bedacht in de vorm van een boek over de Eifel.

Na de sponsors werd de webmaster bedankt voor het uitwerken van de routes en het omzetten daarvan in GPX-bestanden voor de navigatiekastjes. Ook hij kreeg een cadeau in de vorm van een fles Ultimate Wash & Wax van een bekend merk evenals een droogdoek van hetzelfde merk. Ik hoop dat mijn MG snel gerepatrieerd wordt zodat ik de shampoo spoedig kan uitproberen.

Na de webmaster werden ook Nikky, Ashley en de kok door Sonja bedankt voor de gastvrijheid die we in het hotel hebben mogen ervaren, evenals het entertainment dat voor ons was georganiseerd. Het was allemaal prima voor elkaar.

Als laatste bedankte Sonja alle deelnemers voor hun enthousiasme en gezelligheid en vroeg allen na het eten naar buiten te gaan voor een groepsfoto op het terras. Waarna ze iedereen, voor de volgende dag, alvast een veilige en pechvrije thuisreis toe wenste.

Na het eten de toespraken de cadeautjes en de foto was het tijd voor de muziekavond die geheel werd verzorgd door Ashley, die presteerde het om bijna 3 uur aaneengesloten te zingen. Dat heb ik nog niet veel artiesten zien doen, grote klasse.

Zaterdag na het ontbijt was het inpakken geblazen en bedankten de deelnemers elkaar voor de leuke  en gezellige week.

Er zijn vast en zeker weer nieuwe vriendschappen gesloten en adressen uitgewisseld en zo hoort dat ook bij een vriendenclub die in 2022, dankzij de vele vrijwilligers die door de jaren heen de HVVP draaiende hebben weten te houden, 40 jaar bestaat.

2: Aankondiging najaarsrit

De najaarsrit is gepland op 3 oktober, noteer deze datum alvast in uw agenda. Verdere informatie volg zo spoedig mogelijk, houd de website in de gaten.

Tot zover het extra nieuwsbericht van augustus 2021.

Met vriendelijke groet,

Nico & Sonja ( organisatie)

Jan ( webmaster)