Koningsdag ouderwets gezellig

De weersverwachting gaf het vrijdag nog aan, 9,7 mm regen verwacht. Gelukkig zitten de voorspellingen er ook wel eens naast en dat bleek het geval voor het westen van ons land.

Dit jaar geen voorjaarsrit op 2e paasdag, zoals u dat van de HVVP gewend bent, maar een koningsrit. De HVVP organisatie had hierbij de hulp van Ruud de Pater. Ruud is o.a. bekend van de gezellige en veelbesproken oranje ritten die hij in het verleden heeft georganiseerd, waarvan de laatste in 2010.

Toen Ruud vorig jaar, aangestoken door het HVVP virus, aanbood om onder de HVVP-vlag weer eens een oranje rit te organiseren, hoefden we niet lang na te denken, natuurlijk vinden we dat leuk. Dat is juist de kracht van een vriendengroep als de HVVP.

Na de nodige voorbereidingen zoals het leggen van contacten met oranje verenigingen, vergaderingen, het uitwerken en meerdere malen proefrijden van de route, het uitprinten daarvan, het inkopen van de spullen voor de lunchpakketten, het smeren van de broodjes en inpakken van de goodiebags, was het zaterdagochtend dan zover, verzamelen geblazen in Oude-Tonge.

In de feesttent op het plein konden de deelnemers zich melden, waarbij ze naast de routebeschrijving een lunchpakket en goed gevulde goodiebag, in oranje stijl, in ontvangst konden nemen.

Bij het binnenrijden in Oude-Tonge werden er aan de deelnemers, namens de oranje vereniging, consumptiebonnen aangeboden voor koffie met koek en dat ging er op dit vroege uur goed in.

Vervolgens opende Sonja de dag en introduceerde met veel plezier Ruud de Pater als organisator van de koningsrit. Daarna gaf Ruud de nodige uitleg over de rit en het vervolg van de dag.

Daarna vertrok de stoet om vervolgens via een mooie route aan te komen op de eerste tussenstop.

Na even de benen te hebben gestrekt werd de route vervolgd om vervolgens aan te komen bij de Bakkersmolen in België.

De Bakkersmolen is een zeer gezellige en sfeervolle plek. Zo is er o.a. de stellingsmolen, het stoommuseum, een bakkerij met een bakkerswinkel
en uiteraard ook de taverne waar goed gebruik van werd gemaakt.

Na de Bakkersmolen werd de rit vervolgd richting Klundert waar we om 13.00 uur werden verwacht. Even voor Klundert werd er gestopt om een colonne te vormen, zodat we als één groep Klundert binnen konden rijden. Daar aangekomen werden we door de plaatselijke oranje vereniging voorzien van een flesje en een candybar.

Via het laatste stukje van de route kwamen we aan in Willemstad, waar de ontvangst bij het binnenrijden ook weer erg leuk was. Ook daar kregen we van de oranje vereniging een consumptiebon die we in de, druk bezochte, feesttent konden inwisselen.

Om 17.00 uur was het einde van de dag gepland en ging ieder zijn eigen weg en kwam er een einde aan de HVVP koningsrit 2019.

Voor zover we weten zijn er, tijdens de rit, geen pechgevallen geweest, na afloop las ik wel op facebook dat Rutger Booy tijdens de rit naar huis een gebroken V-snaar had waarvan hij achteraf denkt dat die al zeker 40 jaar oud was. Gelukkig had hij een reserve V-snaar bij zich, dus het euvel was zo verholpen. Alleen vraagt hij zich nu af hoe lang die reserve V-snaar in de kofferbak heeft gelegen. We horen het nog wel Rutger.

Gezien de vele mondelinge reacties van de deelnemers, de mailtjes die we inmiddels hebben ontvangen zo ook via de reacties op facebook, heeft iedereen het goed naar z’n zin gehad. Altijd leuk voor de organisatoren om te horen wat u er van heeft gevonden en wat wij er van kunnen leren.

Namens Sonja en Nico willen we graag alle deelnemers, oranje verenigingen, plaatselijke organisaties, Ruud de Pater en allen die hebben bijgedragen om deze dag tot een succes te maken bedanken voor deze geweldige dag.

De webmaster.

Deze korte impressie van koningsdag kregen we toegestuurd door een HVVP vriend.

PS: een fotoalbum van deze dag volgt zodra alle foto’s verzameld zijn.

Eén gedachte over “Koningsdag ouderwets gezellig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *