Sauerlandtreffen een groot succes.

Wat hebben we het getroffen tijdens de week van 6 tot 10 augustus 2019. De weersvoorspellingen waren nogal wisselend. Maar uiteindelijk hebben we de gehele week goed weer gehad.

Dinsdag 6 augustus was het verzamelen geblazen in Venlo, alwaar de daar aanwezige deelnemers een rallyplaat, roadmap en diverse extra’s in ontvangst mochten nemen.

Na een toelichting door Sonja gingen de deelnemers op pad naar het Schloßhotel Sophia in het Sauerland. Een rit van zo’n 229km over secundaire wegen.

Veel deelnemers hadden gebruik gemaakt van de, door de HVVP, gedigitaliseerde routes voor de TomTom. Erg leuk om te zien dat de uitleg op de website, over het laden van GPX-files in een navigatiesysteem, zo goed ontvangen is. We hebben daar leuke reacties op gehad met name van de bijrijders, die nu eens niet op de routebeschrijving hoefden te letten maar heerlijk, door Bram of Eva, op de TomTom werden begeleid zodat ze alle tijd hadden om van de routes te genieten.

Tijdens de rit naar het Hotel kwamen we regelmatig deelnemers tegen die gestopt waren bij een restaurant voor een hapje of een drankje. Ook kwamen we een pechgeval tegen. Met behulp van een hulpvaardige Duitse automobilist kon, na het plaatsen van een nieuwe accu, de reis gelukkig weer snel worden voortgezet.

Bij het hotel aangekomen werden de gasten, door hotelmanager Marco en zijn team, verwelkomd met koffie en gebak.

Wij waren zelf aan de late kant zodat we vrijwel direct na aankomst aan konden schuiven voor het diner.

Tijdens het diner werden we door Marco op de hoogte gebracht van het hotelprogramma. Daarna sprak Sonja een woord van welkom en gaf tips en uitleg over de invulling van de verdere week.

Na het diner was er voor de liefhebbers direct de mogelijkheid om een wandeling te maken naar het dorp.  Daar aangekomen haalde de gids (kelner van het hotel) een fles schnaps en glaasjes uit zijn rugzak om een toost uit te brengen op de vakantie. De terugweg duurde iets langer dan de heenweg, dat begrijpt u wel.

Ook bleek er die dag nog een pechgeval te zijn geweest. De betreffende auto is naar een garage gebracht alwaar deze gelukkig na twee dagen weer opgehaald kon worden.

Op dag twee stond er een mooie toertocht van 135 km op het programma, door bergen en dalen.

De route ging richting Winterberg wat een leuke stad is om te bezoeken.

Verder op de route was er een lunch gepland bij het Alpin hotel in Schmallenberg waar goed gebruik van werd gemaakt. Terug gekomen bij Schloßhotel Sophia was het borreltijd op het terras. Daar was pas goed te zien hoe groot het gezelschap was.

In het totaal deden 84 deelnemers met drie verschillende nationaliteiten mee aan dit HVVP evenement. Zo waren er naast Nederlanders ook Duitsers en zelfs twee Engelse deelnemers. Het gehele hotel, 42 kamers, was daarvoor afgehuurd door de HVVP.

’s Avonds na het diner was er een muziekavond in het hotel.

Op dag drie stond er een rondrit met de touringcar gepland. Die bracht ons naar diverse bezienswaardigheden zoals een stuwmeer, het geboortepaleis van koninginmoeder Emma en de beroemde wereldbekerwedstrijdschans in Willingen.

Halverwege de rit werden we uitgenodigd voor een boottocht over een stuwmeer.

Tijdens die tocht werden we heerlijk van koffie en gebak voorzien.

In het hotel aangekomen was het weer tijd voor het terras en de borrel.

’s Avonds na het diner was er Bingo in de lounge. Iedereen kreeg een bingokaart waarop we prijzen konden winnen. En dat is gelukt, aan het eind van de avond ging bijna iedereen met een prijs naar huis, mede omdat na een volle kaart bingo het bingospel gewoon werd voortgezet. Alleen de deelnemers met het getal 31 op de kaart hadden een beetje pech, want die bal ontbrak in het spel.  

Dag vier was een keuzedag. Zo kon er een keuze worden gemaakt uit diverse routes uit de roadmap of uit de hotelgids met bezienswaardigheden in de omgeving. Kennelijk was de vermoeidheid nog niet toegeslagen want er werd goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden.

Een groot aantal deelnemers hebben die dag de stoom en kloosterroute gereden.

Anderen zijn wezen shoppen in Paderborn en weer anderen hebben een bezoek gebracht aan kasteel Wewelsburg.

Zo was er voor ieder wat wils.

Tijdens het diner werden Sonja en Nico verrast door een toespraak van Betty die met de pet was rondgegaan, zij bedankte Sonja en Nico hartelijk voor het vele werk dat zij hebben verricht om ons een onvergetelijke week te bezorgen en overhandigde, namens alle deelnemers, een envelop met inhoud en twee dozen met chocola.

Sonja en Nico waren er even sprakeloos van, maar dat duurde niet lang, want kort daarop bedankte Sonja in een toespraak alle aanwezigen en sprak de hoop uit dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Het applaus dat daarop volgde bevestigde absoluut dat dit het geval was.

Daarna sprak Sonja een woord van dank uit aan alle sponsoren van de HVVP. Zonder onze sponsoren was het niet mogelijk geweest om zoveel extra’s te doen. Want zoals u weet zijn alleen de hotelkosten in rekening gebracht bij de deelnemers. Alle sponsoren werden met name genoemd en bedankt voor hun bijdragen. Ook het applaus dat daarop volgde liet niets te wensen over.

Ook werd Tom in het zonnetje gezet voor het uitzetten van de Stoom en Kloosterrit en werd de webmaster bedankt voor het digitaliseren van de routes en het schrijven van de handleidingen voor het rijden met voorgeprogrammeerde routes.

Als laatste werd Marco en zijn team bedankt voor de gastvrijheid en voor de koffie met gebak, die door hem was aangeboden tijdens de boottocht.

Na het diner was er Wobo de Goochelaar die ons, niet gehinderd door enige zelfspot, kostelijk heeft vermaakt met zijn goocheltrucs. Daarbij had hij regelmatig de hulp nodig van een assistent(e), die hij zelf, om onbekende redenen, niet had meegebracht, u begrijpt het al diverse deelnemers waren de klos.

Er was die avond ook een groep deelnemers die gekozen hadden voor de ruimte onder het hotel, waar o.a. een bowlingbaan, voetbalspel en pooltafel stonden. De hilariteit onderling was zo groot dat we van een van de deelneemsters vernamen dat het tot drie uur heeft geduurd tot ze de slaap kon vatten. Kunt u nagaan…..

Aan alles komt een eind.  Dag vijf was de vertrekdag, na het ontbijt werd er afscheid genomen en wensten de deelnemers elkaar een goede terugreis.

Helaas vernamen we dat er twee auto’s, kort na vertrek, pech hebben gekregen. Beide auto’s waren ter plaatse niet te repareren zodat ze achter moesten blijven. Jammer dat een leuke week voor hen zo werd afgesloten. Inmiddels hebben we vernomen dat voor alle problemen een passende oplossing is gevonden.

Samenvattend kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd HVVP evenement, waarbij mooie routes zijn gereden, bezienswaardigheden zijn bezocht, nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, teleurstellingen over autopech zijn gedeeld en landsgrenzen zijn vervaagd.

Alle deelnemers hartelijk bedankt voor uw deelname, enthousiasme en gezelligheid.

De Webmaster.

7 gedachten over “Sauerlandtreffen een groot succes.

 1. Nooit gedacht dat het zo gaaf zou zijn. Het was voor ons de eerste keer. Wat was alles goed verzorgd. Mooie ritten en veel gelachen. Dank je wel Sonja en Nico. Toppie.

  Marjolein en Simon

 2. Sonja en Nico nogmaals hartelijk bedankt voor de mooie
  gezellige rit in Duitsland alles zat mee zelfs het weer,
  Is zeker voor herhaling vatbaar.

  Groetjes,

  Hans en Margo.

 3. Wat hebben we het leuk gehad tijdens deze 5 dagen.onze eerste keer mee met de HVVP.alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd.Nico en Sonja..bedankt voor jullie perfecte optreden als gastvrouw/heer.alle deelnemers bedankt voor de geweldige dagen.TOP

 4. Jan wat een goed verslag en leuke foto’s we hebben weer genoten en alles opnieuw beleefd.
  leuk hoor .
  Ga ook nog wat foto’s uitzoeken van de 135 stuks.
  haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *