Sauerland editie.

Nieuwsbrief februari 2019

Onderwerpen:

  1. Met een missie naar het Sauerland
  2. Door het Sauerland navigeren met GPX-ritbestanden
  3. Hotelreservering Sauerland

1: Met een missie naar het Sauerland. 
En zo gingen we vorige maand (22-26 januari) naar hét hotel in Sauerland om het één en ander definitief vast te leggen wat betreft de indeling van het programma. Op welke dag doen we de bus-en boottocht? En als we gaan toeren met onze oldtimers waar kunnen we gaan lunchen? Welnu, alles is geregeld en zoals Marco, de hotelmanager, al zei aan het eind van onze bespreking: “wat mij betreft ik ben er klaar voor, jullie kunnen komen”. Nog even geduld Marco, je ziet ons wel verschijnen als de tijd daar is.

We hebben aardig wat rondgereden en alleen al de omgeving is in één woord schitterend! Het informatieboek, dat het hotel uitgeeft en we gelijk hebben meegenomen, bevat zoveel informatie, je kan er wel een maand blijven. We zijn ook een dagje naar Winterberg geweest en hebben gelijk het lunch hotel (Alpin) bezocht. Daar gebruiken we de lunch halverwege een van de toertochten. Het ziet er mooi en gezellig uit met een supergroot parkeerterrein. Ook hebben we een excursie gemaakt naar de Warsteiner bierfabriek, heel interessant. Imposant terrein en een onvoorstelbare hoeveelheid (uiteraard) bier.

In het Schlosshotel was alles weer perfect geregeld. Bij binnenkomst eerst koffie met gebak en daarna het overhandigen van de kamersleutel. Ontbijt, lunch (waar we slechts één keer gebruik van hebben gemaakt, omdat we steeds weg waren) en diner, het ziet er allemaal even verzorgd uit en smaakt prima!

Kortom, wij hebben er enorm veel zin in, net als de enthousiaste deelnemers die we zo nu en dan tegenkomen in onze woonplaats.

Nico en Sonja

2: Navigeren met GPX-ritbestanden.
Navigatie is niet meer weg te denken in deze moderne tijd, maar wordt vaak alleen gebruikt om van A naar B te rijden. Maar er kan zoveel meer mee. Overal op het internet zijn GPX-ritbestanden te downloaden die u, eenmaal in uw navigatie apparaat ingeladen, onbezorgd mooie ritten laat rijden.
Veel oldtimerbezitters ervaren dat als een welkome ondersteuning.

Er zijn al oldtimerclubs die hun ritten ook als GPX-bestand aanbieden.
Zo zijn bijvoorbeeld ook de zogenaamde vergeten toeristische ANWB-routes, u kent ze nog wel met die zeskantige bordjes, door liefhebbers omgezet en beschikbaar gesteld als GPX-bestanden.

Natuurlijk blijft het uw keuze, of u ritten wilt gaan rijden met een navigatiesysteem of liever aanwijzingen op papier volgt. Maar een veel gehoorde reactie van de bijrijder is “nu kan ik ook eens van de rit genieten”.

Om die reden zijn we ons best aan het doen om de HVVP-ritten voor het Sauerlandtreffen ook als GPX-bestanden aan te bieden. Die kunnen dan in moderne TomTom en Garmin navigatieapparatuur ingelezen worden, waarna u alleen nog maar de aanwijzingen van uw navigatiesysteem hoeft op te volgen, om op een ontspannen manier een toertocht te rijden waarbij u heerlijk van de omgeving kunt genieten.

Onbekend maakt onbemind dat begrijpen we heel goed bij de HVVP. Daarom zijn we ook bezig met het maken van handleidingen die u, indien u er nog niet bekend mee bent, stap voor stap door het proces meenemen.

Zodra die klaar zijn ontvangen de deelnemers van het Sauerlandtreffen daar via mail verdere informatie over.

NB: het is niet per se nodig om daarvoor kostbare aparte navigatiekastjes aan te schaffen. Zo levert TomTom bijvoorbeeld een gratis app, voor op uw smartphone, die hetzelfde doet als veel van de aparte navigatiekastje van hetzelfde merk, maar een stuk voordeliger is. U kunt daar per maand 75 km gratis mee rijden. Wilt u meer KM maken dan kan dat, de kosten bedragen op dit moment ca. 20 euro voor een heel jaar en 6 euro voor één maand, u kunt dan ook met een paswoord GPX-bestanden inlezen. Voor meer info over deze app klik hier.

Kortom genoeg stof om over na te denken.

3: Hotelreservering Sauerland
Afgelopen week hebben alle deelnemers van het Sauerlandtreffen een bevestiging van het hotel ontvangen. Daarin staat ook vermeld dat het mogelijk is een annuleringsverzekering af te sluiten.
Betalingen voor deze service dienen binnen 14 dagen na datering van de hotelbevestiging te zijn overgemaakt, dat is dus komende week al, houd daar rekening mee!
Zie de link in de e-mail op de bevestiging van het hotel.

 

Tot zover onze nieuwsbrief van februari.

Fijn weekend allemaal.

HVVP