Nieuwsbericht oktober 2022

Onderwerpen:

 1. Verslag van de najaarsrit op 25 september 2022.
 2. Fotoalbum najaarsrit 2022

1: Verslag najaarsrit 2022

Beste HVVP vrienden en vriendinnen.

Vijfentwintig september was het alweer de laatste rit van seizoen 2022. En wat voor een seizoen, eindelijk weer eens een jaar zonder al te veel beperkingen en dat heeft de organisatie gelijk aangegrepen om dit jaar 3 ritten te organiseren. Na de paasrit over Westenschouwen en de jubileumrit over Goeree-Overflakkee, was Voorne-Putten aan de beurt voor de najaarsrit.

Startpunt

De route startte in Rhoon bij Golf Center Brasserie Rhoonse Polder een prachtige locatie, grenzend aan de Oude Maas en omgeven door de Rhoonse en Carnisse Grienden.

Verzamelen

Van 10.00 tot 11.00 was het verzamelen geblazen, op aanwijzingen van Nico en Gerard kon iedereen parkeren en aangekomen in de brasserie stond de koffie en appeltaart al uitdagend op ons te wachten. Daar werd goed gebruik van gemaakt hetgeen fijn is voor de uitbaters want het is, zeker in deze tijden, belangrijk dat er aan het beschikbaar stellen van een accommodatie, als dank, ook nog wat wordt overgehouden.

Bij binnenkomst werden de deelnemers, zoals gebruikelijk, weer hartelijk ontvangen door Sonja en Betty die de routebeschrijvingen en tasjes met versnaperingen voor onderweg uitreikten.

Woord van welkom

Om 11.00 uur nam Sonja het woord en verwelkomde alle deelnemers hartelijk en vertelde wat er op het programma stond. De rit zou volgens plan eindigen bij Roompot Cape Helius in Hellevoetsluis, alwaar het einde van het HVVP seizoen feestelijk gevierd zal worden met lekkere warme en koude hapjes en een tombola met leuke prijzen.

Ze vertelde ook dat, bij het inschrijven, de deelnemers hebben kunnen aangeven of ze na afloop wilden blijven eten. Omdat duidelijk werd dat het animo hiervoor best groot was heeft de organisatie een buffet kunnen regelen compleet met voor, hoofd en nagerecht. Sonja gaf aan dat het daardoor alsnog mogelijk was om je voor het buffet aan te melden.

Na uitleg over de route ging iedereen vol goede zin op pad.

De route

De route ging via Rhoon dwars door Portugaal richting de Spijkenisserbrug om aansluitend via Spijkenisse uit te komen bij Geervliet. Vanaf Geervliet ging het richting Zuidland alwaar de meeste deelnemers een stop maakte bij de pannenkoekbakker om daar de lunch te nuttigen. Dat kwam toevallig goed uit want tijdens de lunch viel er een klein regenbuitje. Verder was de lucht af en toe wel dreigend maar hebben we het tot ver in de avond droog kunnen houden met zelfs af en toe een zonnetje.

De wegen waren, doordat de boeren druk aan het werk zijn, hier en daar best modderig, ik vermoed dan ook dat menige oldtimer, op het moment van schrijven van dit verslag, al een wasbeurt ondergaan heeft.

Vervolgens ging de route via Abbenbroek richting Zwartewaal, Vierpolders, Brielle, Tinte en Rockanje richting Hellevoetsluis alwaar het eindpunt was.  

Eindpunt

Bij Roompot Cape Helius konden we allemaal ruim parkeren op een terrein dat, met welwillende medewerking van de havenmeester, speciaal voor de HVVP was gereserveerd. Door het mooie weer werd dat gelijk een gezellige praatplek, waar menig bezoeker van Cape Helius een kijkje kwam nemen en de nodige plaatjes werden geschoten.

Daarna was het tijd om naar binnen te gaan voor een hapje en een drankje. De koude en warme hapjes gingen er goed in, het leek wel of er geen einde kwam aan de stroom bitterballen.

Tombola

Uiteindelijk was het tijd voor de tombola. Sonja en Nico hadden weer voor een mooie prijzentafel gezorgd. Daar we dit keer niet over onze jonge assistentes beschikten, werd er een nieuwe variant van lootjes trekken geïntroduceerd, Sonja koos het eerste lootje waarna de winnaar het volgende lootje mocht trekken.

Sponsoren bedankt

Nadat alle prijzen er uit waren vroeg Sonja nog even de aandacht voor onze sponsoren “ het is dankzij hen dat we dit jaar weer de nodige extraatjes konden doen zoals de rallybordjes tijdens de jubileumrit de snacks die we zojuist gegeten hebben etc.” Daarna noemde Sonja alle sponsoren bij naam, waarna applaus van de deelnemers het bedankje aan de sponsoren ondersteunde.   

Ook bedankte Sonja de deelnemers voor hun deelname en kwam, voor de deelnemers die zich niet hadden opgegeven voor het buffet, deze dag ten einde.

Buffet

De deelnemers aan het buffet konden na enige tijd aan tafel. Voor de HVVP waren twee lange tafels gereserveerd zodat er ook onder het eten gezellig van gedachten kon worden gewisseld. Het buffet zag er lekker en gevarieerd uit.

Persoonlijke touch

Ook was het leuk te zien dat Cape Helius een persoonlijke touch aan ons jubileumjaar heeft willen geven, zo stonden er mini schoolbordjes op tafel met welkomstteksten.

Op de borden lagen servetten met daarop kaartjes met de tekst “Welkom, leden van de HVVP, van harte gefeliciteerd met uw 40 jarig jubileum”, medewerkers van restaurant Cape Helius hartelijk bedankt, we hebben het enorm gewaardeerd.

 • Filmpje van het HVVP najaarsritbuffet 2022, verzorgd door Roompot Cape Helius
 • Aan alles komt een eind en, ofschoon het buffet nog lang niet op was, werd het toch tijd om de dag te beëindigen.

  100.000 websitebezoekers

  In de toespraak die Sonja na de tombola had gehouden vertelde ze ook dat we in september de 100.000ste bezoeker op de website hebben mogen ontvangen, samen zijn die goed voor ca. 750.000 klikken op onze pagina’s, ze bedankte de webmaster voor zijn werk aan de website hetgeen door de deelnemers met een applaus werd ondersteund.

  Organisatie bedankt

  En dat biedt mij als webmaster gelijk de gelegenheid om Sonja en Nico te bedanken voor hun nimmer aflatende enthousiasme om ritten te organiseren en dat alles met maar één doel voor ogen, het de HVVP vrienden zoveel mogelijk naar de zin te maken.

  Sonja en Nico, dat is jullie ook dit jaar weer voortreffelijk gelukt!

  Dan rest het mij samen met Sonja en Nico, alle HVVP vrienden te bedanken voor jullie deelname, bijdrage en enthousiasme, we kunnen terugkijken op een succesvol jubileumjaar dat gelukkig, veilig en zonder veel pechgevallen is verlopen.

  Houd ook tijdens het winterseizoen onze website in de gaten, want zoals gebruikelijk proberen we iedere eerste vrijdag van de maand, rond 18.30 uur, een nieuwsbericht te plaatsen om u op de hoogte te brengen van onze activiteiten of om zomaar contact te houden, want we zijn niet voor niets een vriendengroep.

  De webmaster.

  2: Fotoalbum

  Het fotoalbum van deze dag vind u via deze link.

  Tot zover het nieuwsbericht van oktober 2022.

  We wensen u een fijn en vooral gezond winterseizoen en begroeten u volgend jaar graag weer op een van onze evenementen.

  Met vriendelijke groet,

  Sonja & Nico ( organisatie)