Nieuwsbericht mei 2022

Verslag paasrit 2022

met daarin uitleg over de nieuwe inschrijfmethode.

Maandag 18 april hebben we, dit keer zonder corona restricties, weer een mooie openingsrit kunnen rijden.

Aan het aantal deelnemers, 68 auto’s, was te zien dat we er allemaal met smart op zaten te wachten om weer eens een mooie rit met de oldtimer te kunnen rijden. 

En een mooie rit was het, getuige de reacties van de deelnemers.

Van 10.00 tot 11.00 uur was het verzamelen geblazen bij de Koffieleut. Nico en Gerard stonden klaar om ons een parkeerplek toe te wijzen waarna we hartelijk werden ontvangen door het team van Jeannette en Corne Zwinkels die ons met koffie en de nodige lekkernijen stond op te wachten.

In de koffieleut ontvingen Sonja en Betty de deelnemers om de routebeschrijvingen en de tasjes met versnaperingen uit te reiken.

Binnen in de Koffieleut

Omdat de HVVP dit jaar 40 jaar bestaat, kwamen twee HVVP-vrienden ons verrassen met drie chocolade stukken met daarop het HVVP logo. De organisatie en de webmaster waren er verlegen mee.

Verrassing voor de organisatie

Tijdens het wachten op het vertreksein werd er lekker geboomd over de hobby en konden kennissen elkaar weer eens gezellig bijpraten. Ook werden er veel foto’s gemaakt van de mooie verzameling oldtimers.

Gezellige drukte bij het verzamelen

Om 11.00 uur gaf Sonja een toelichting op de route.

Verder vertelde ze dat er het een en ander gaat veranderen met betrekking tot het inschrijven en de vergoeding.

Vergoeding.

Zo is de vergoeding van 5 euro per auto niet meer toereikend om de kosten van het organiseren te dekken.

Routes worden minstens twee keer proefgereden, een keer om hem te beschrijven en een keer op de dag voorafgaande aan het evenement om te controleren of er inmiddels geen omleidingen zijn, zodat de beschrijving de avond voor de rit nog aangepast kan worden. Dan het printen van de beschrijvingen (papier en cartridges), het samenstellen en vullen van de Goodiebags en een eventuele tombola, alsmede de ritjes naar de start -en eind accommodatie om afspraken te maken over vertrek en ontvangst. Daarnaast hebben we jaarlijks de kosten voor twee applicaties die onze website beschermen tegen ongewenst bezoek en spamactiviteiten alsmede de jaarlijkse kosten voor de HVVP domeinnaam. De website zelf wordt gelukkig gesponsord.

We denken het met 7 euro per auto te kunnen redden.

Ook de wijze van betalen wordt aangepast.

Voortaan ontvangt u, na de gebruikelijke inschrijving via de website, een voorlopige inschrijfbevestiging met een bankrekeningnummer. Het verzoek is daar de vergoeding van 7 euro op over te maken. Zodra de vergoeding bij ons binnen is kunt u de voorlopige inschrijfbevestiging als definitief beschouwen.

Op het vertrekpunt checken we dus alleen nog maar of de deelnamevergoeding door ons is ontvangen. Niet ontvangen betekent dat er voor u geen routebeschrijving en Goodiebag is aangemaakt en uw voorlopige inschrijfbevestiging niet geldig is.

We hebben hiertoe besloten omdat het voor de organisatie makkelijker is om op de plaats van vertrek geen geldhandelingen meer te hoeven doen en het financiële risico voor de organisatie te beperken. De opgedane ervaring met de najaarsrit 2021, waar van de 45 aanmelders er meer dan 30 afhaakten vanwege het slechte weer, hebben ons tot deze overweging gebracht.

Hoewel we begrijpen dat er, gegeven bepaalde omstandigheden, deelnemers afhaken, is het niet de bedoeling dat de organisatie van een vriendengroep, die kostenneutraal tracht te werken, uit eigen zak de gemiste inkomsten moet bijpassen.

Wij gaan er vanuit dat u hiervoor begrip heeft en snel aan deze nieuwe methode gewend bent.

40 jaar HVVP

Als laatste deelde Sonja mee dat er dit jaar, vanwege 40 jaar HVVP, een jubileumrit is gepland op 17 juli, houd hiermee alvast rekening in uw agenda!

Na de toelichting en mededelingen gingen de deelnemers op pad.

Via de Haringvlietsluizen ging de route, over binnendoor weggetjes, richting de vuurtoren van Haamstede, die ongeveer halverwege de route ligt.

Vanuit de cockpit van de Delage uit 1914

Aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam was het een drukte van belang door dagtoeristen waarvan velen voor ons applaudisseerden tijdens het voorbijrijden.

Bij Haamstede was het even spannend, want de route ging daar, op dezelfde weg, twee kanten op en als je dan HVVP deelnemers tegenkomt vanuit de tegenovergestelde richting dan wordt je toch even op het verkeerde been gezet. Maar gewoon de aanwijzingen blijven volgen uit de beschrijving is dan de beste optie.

Via de vuurtoren, waar menige foto is genomen, kwamen we via een duingebied en een bosrijk stukje Schouwen in Haamstede aan. Na Haamstede en Burg-Haamstede lag de focus op Westenschouwen en de Plompe Torenweg van waar je prachtig uitzicht hebt over de Oosterschelde. De Plompe toren was honderden jaren geleden het middelpunt van het dorp Koudekerke, gelegen aan de Oosterschelde. Het dorp is verdwenen, alleen de toren staat er nog en is nog jaren gebruikt als baken voor de scheepvaart.

Van het uitzicht genieten op de Plompe Torenweg

Het was een mooie heldere dag zodat ook de Oosterscheldebrug en Zierikzee vanaf de dijk zichtbaar waren.

Na een mooi natuurgebied, de Schelphoek, ging de route via Serooskerke richting Ellemeet, vandaar via de Grevelingenzijde van de Brouwersdam richting Ouddorp en Stellendam om uiteindelijk weer bij de Koffieleut te eindigen.

Daar wachtte ons nog een tombola.

Nico en Sonja hadden weer voor een mooi gevulde prijzentafel gezorgd met als hoofdprijs een rieten picknickmand.

Een rijk gevulde tombola

Sonja had voor de tombola de assistentie van twee van onze jongste deelnemers ingeroepen, die hun taak voortreffelijk hebben verricht.

De twee jongste deelnemers trekken de lootjes voor de tombola

Na de tombola bedankte Sonja haar assistenten en beloonde hen met een leuk presentje, ook bedankte ze de Koffieleutmedewerkers en alle deelnemers voor de gezellige dag en wees nog eens extra op de Jubileumrit die gepland staat op 17 juli 2022.

Sonja en Nico hebben heel wat bedankjes van u in ontvangst mogen nemen voor de, wederom, voortreffelijk georganiseerde dag en de, zoals we gewend zijn, zeer duidelijke routebeschrijving. Als webmaster sluit ik me daar volledig bij aan omdat ik van dichtbij zie met hoeveel enthousiasme en energie ze dat doen.

Na nog wat gezellig te hebben nagepraat keerden de deelnemers huiswaarts en kunnen we met plezier terugkijken op een geslaagde en zonnige Paasrit.

Namens Nico en Sonja allemaal heel hartelijk bedankt voor uw deelname, gezelligheid en spontane reacties. We hopen u allen graag weer terug te zien op onze Jubileumrit.

De webmaster.

Dankzij de foto’s die we van diverse deelnemers mochten ontvangen hebben we weer een mooi fotoalbum kunnen samenstellen, veel plezier er mee. Fotoalbum paasrit 2022

Tot zover het nieuwsbericht van mei 2022.

Met vriendelijke groet,

Nico & Sonja ( organisatie)

Jan ( webmaster)