Na regen komt zonneschijn.

Nou ja zegge en schrijve één dag dan, maar wat waren we er blij mee tijdens onze jaarlijkse HVVP najaarsrit. We hebben er de afgelopen week, met z’n allen, natuurlijk wel voor geduimd. Zondagochtend tussen 10.30 en 11.30 uur was het verzamelen geblazen bij het Rhoon Golf Center/Oude Maas.

20170917_112701 (Medium) (Small)

Alle deelnemers kregen bij het aanmelden weer een tasje met versnaperingen mee voor onderweg. Ook werd er ruim gebruik gemaakt van de koffie en appelgebak die ruim voorradig was. De opkomst was zoals verwacht al hadden we, jammer genoeg voor de betreffende deelnemers, wel drie afmeldingen waarvan twee auto’s die thuis met pech stonden en één deelnemer die ziek was. We hopen natuurlijk dat het in geen van de gevallen al te ernstig is. Om 11.30 uur gaf Sonja na enige uitleg het startsein voor de route. De route voerde ons dit keer over bruggen en wegen op Voorne en Putten.

20170917_130505 (Medium) (Small)

Met daar tussen, voor de liefhebbers, enkele stops. Zo was er onder andere een open dag bij Wijndomein De Vier Ambachten waar veel belangstelling voor was. Er gingen zo te zien aardig wat flesjes wijn mee, voor na de rit natuurlijk.

20170917_130511 (Medium) (Small)

Halverwege de rit kwamen we langs “Stroop Pannenkoeken”, daar gestopt kwamen er steeds meer deelnemers bij zodat we uiteindelijk de tafels gezellig aan elkaar hebben geschoven en met zo’n 15 personen heerlijk pannenkoeken hebben gegeten. De parasols werden even opzij gezet zodat we, na al die dagen regen, weer even van de zon konden genieten.

20170917_142143 (Medium) (Small)

Na de pannenkoeken moesten we nog een auto van een biels tillen omdat die zich klem had gereden, maar dat is met zo’n club als de HVVP geen probleem, binnen no time tilde een groep deelnemers de auto op en kon de reis weer worden voortgezet. Ja ja zo beleef je nog eens wat tijdens een rit. Evenals een auto die na het uitschakelen van het contact gewoon door bleef draaien, ook daar was snel een oplossing voor bedacht. Samen staan we sterk zullen we maar zeggen. De route eindigde uiteindelijk bij ’t Wapen van Marion alwaar de deelnemers nog een aardigheidje kregen. Voor de deelnemers die zich daarvoor hadden aangemeld was er na afloop een voortreffelijk buffet. Tijdens het buffet viel de eerste regen van de dag en dat was slechts een klein buitje. Na het buffet was het weer droog en zo konden we toch nog droog thuiskomen.

IMG_4517 (Medium) (Small)

Afgaande op de reacties die we van u kregen kunnen we terugkijken op een geslaagde dag waarin er, aldus een eilandkenner, toch nog verrassende weggetjes werden aangedaan op het zo bekende Voorne en Putten.

Alle deelnemers hartelijk bedankt voor jullie gezelligheid.

Oh ja, Sonja vertelde ook nog over de plannen om gezamenlijk met een bus naar de MECC of wel de  Interclassics Maastricht te gaan. Informatie hierover volgt binnen enkele weken. Houd, als u daar belangstelling voor hebt, het weekend van 13 januari alvast vrij in uw agenda!

De webmaster