HVVP Paasrit 2018 gezellig, nat en vooral groen.

O, o, o wat hebben we de dagen voor de rit zitten duimen om goed weer en gekleurde tulpen. Helaas, het duimen ten spijt, was het weer ronduit matig te noemen en de tulpen lieten ons ook in de steek.

De eerste deelnemers dienden zich al vroeg aan bij Paviljoen Restaurant Boelies, alwaar we weer hartelijk werden ontvangen, als dat geen goed voorteken is!

FB_IMG_1522696944321 (Small)

Van de 65 ingeschreven oldtimers zagen er toch 55 kans om de startlocatie te bereiken. Helaas moesten er een aantal verstek laten gaan omdat de wagen nog niet klaar was evenals een aantal open auto’s die er niets voor voelden de wagen als badkuip te gebruiken. Eén afmelder had zich echter ook opgegeven voor het eten maar meldde gelukkig dat hij toch bij het eten aanwezig zou zijn. Dat was een geruststelling want zoals u weet moeten wij bij het bespreken van een restaurant altijd van tevoren opgeven hoeveel deelnemers er blijven eten en laat er iemand verstek gaan dan moet de HVVP de kosten daarvan vergoeden.

20180402_102317_001 (Small)

Zoals gewoonlijk deed Sonja om 11 uur de aftrap, ze bedankte de aanwezige deelnemers voor de grote opkomst en zette en passant de webmaster nog even in het zonnetje. Die laatste kreeg, als dank voor het werk dat hij in de website steekt, een fles wijn en een wijnglas van z’n favoriete merk (MG). “Geen gewoonte van maken hoor Nico en Sonja ik doe het met net zoveel plezier als jullie”.

Daarna gaf Sonja uitleg over de rit en vertelde dat er onderweg bij een molen open dag was zodat deze bezocht kon worden. Ook vertelde zij dat ze de dag daarvoor de route nog hadden gereden en dat de kleur van de tulpen overwegend groen was. Zie het maar als twee voor de prijs van een gaf ze aan, als u de rit over twee weken nogmaals rijdt ziet het er weer heel anders uit.

Ook werd er nog even aandacht gevraagd voor een nieuw initiatief.
De HVVP is voornemens om in 2019 een 5 daagse reis naar het Sauerland te ondernemen.  Er is een optie op een mooi hotel met ca.40 kamers waar we voor €257,95 per persoon een all-in arrangement krijgen, inclusief een bustocht in de omgeving en een rondvaart. Ook zullen daar een aantal ritten worden uitgezet. Binnenkort verschijnt hierover uitgebreide informatie op de website.

Dat gezegd hebbende wenste Sonja een ieder een fijne en veilige rit toe en vertrokken we allen richting onze auto’s. De stemming zat er, zoals we dat gewend zijn van HVVP deelnemers, ondanks de regen, op de parkeerplaats al weer opperbest in.

De rit ging voorspoedig al sloeg een groot aantal auto’s voorbij Stellendam te vroeg rechts af, omdat ze misleid werden door het verkeersbord dat de naderende voorrangskruising aangaf maar daar nog niet waren. Maar gelukkig kon de stoet, eenmaal op de Kaai in Dirksland aangekomen, de route weer volgens de beschrijving oppakken.

Bij de  Langeweg richting Ooltgensplaat kreeg Hetty’s snackbar het even flink druk toen daar vrij kort achter elkaar veel oldtimers stopten om even warm te worden. Zo te zien hebben zij goede zaken gedaan, zij waren hier door Nico en Sonja van te voren over geïnformeerd. Zo zie je maar wat er, behalve het uitzetten van de route, allemaal komt kijken om een rit gesmeerd te laten verlopen.

DSC06268 (Small)

Gelukkig kwam in de middag zo nu en dan de zon nog even tevoorschijn zodat er enkele waaghalzen waren die, voor het laatste deel van de rit, toch de kap van de auto nog even naar beneden hebben gedaan. Ik hoop dat ze daar geen spijt van hebben gekregen.

Eenmaal aangekomen in het Wapen van Stellendam konden de deelnemers nog even een drankje drinken en gezellig napraten over de gereden route. Om half zes was er voor de deelnemers, die zich daarvoor hadden aangemeld, een warm buffet. Dat was wederom een aanrader. Er was keuze uit een groot assortiment voor-en hoofdgerechten met tussendoor nog een kom heerlijke soep. Complimenten aan Het Wapen van Stellendam en het zeer behulpzame en vriendelijke personeel zijn dan ook zeker op z’n plaats.

20180402_191150 (Small)

Na afloop ging iedereen op weg naar huis.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een gezellige dag.

Ik weet zeker dat ik ,ook deze keer weer, namens u spreek als ik Sonja en Nico nogmaals hartelijk bedank voor het organiseren van deze rit.

Ons volgende evenement is Vestingdagen het zou leuk zijn als we daar dit jaar weer meer auto’s kunnen showen dan vorig jaar.  Houd onze agenda in de gaten of meldt u, indien u dat nog niet heeft gedaan, aan voor de nieuwsbrief (HVVP E-Mail service, rechts boven op de website).

Allemaal heel hartelijk bedankt voor uw deelname en enthousiasme.

De webmaster

NB: Zodra we meer foto’s hebben ontvangen plaatsen we weer een fotoalbum van deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *