Vestingdagen evenement

Vestingdagen Hellevoetsluis 19-20-21 augustus

Wederom heeft de organisatie van de HVVP het plan gevat om een oude traditie nieuw leven in te blazen. En dat is om als oldtimervrienden medewerking te verlenen aan de Vestingdagen in Hellevoetsluis. Dit is voor 2016 van 19 t/m 21 augustus.

De opening van dit gebeuren zal op vrijdagavond plaatsvinden met een rondgang (road run) van een aantal stoommachines, de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis heeft aan de HVVP gevraagd of zij hier ook aan willen meewerken.

De road run vertrek vanaf het Zuidfront. Opstellen vanaf 18.00 uur. Vertrek rond 18.30 uur. Het is de bedoeling dat het begin van de stoet rond 20.00 uur langs het bordes van het gemeentehuis komt te rijden. De verwachte aankomsttijd van de stoet is rond 20.30 uur op het Zuidfront. Zie verder deze printbare bijlage van de roadrun.

De organisatie HVVP heeft het plan gevat om gedurende zaterdag en zondag een oldtimershow te organiseren rondom het Droogdok. Dit is in samenspraak en overleg met Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis en Droogdok Jan Blanken enthousiast overeengekomen.

De bedoeling is dat de auto’s op zaterdag van 10.00 u. tot 17.00 u. en op zondag van 11.00 u. tot 17.00 u. bij het Droogdok staan. Een mooie plek voor zowel de deelnemende auto’s als het publiek om dit te kunnen bekijken, zie foto.

dok bovenaanzicht

Daar de vesting zaterdag en zondag is afgesloten zal de HVVP u, vanaf 30 minuten voor aanvang, opwachten bij de Brielse poort (hoofdingang Vesting) alwaar u van de HVVP een doorrijdkaart ontvangt. In verband met de veiligheid van het publiek kunt u, behalve bij calamiteiten, de Vesting niet meer in na aanvangstijd en niet eerder verlaten dan om 17.00 uur.

Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis zorgt voor een lunchpakket e.d. en is aan het bedenken om een mooie blijvende herinnering aan de deelnemers uit te reiken.

Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen we gaan bekijken of het aantrekkelijk én haalbaar is om een rondrit te gaan maken.

Gezien de omvang van de organisatie van zowel Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis als de HVVP is de uiterste aanmelddatum 9 augustus 2016.  Aanmelden kan kosteloos via onderstaand aanmeldformulier.

We hopen op een groot aantal enthousiaste oldtimervrienden om dit weer tot een mooi succes te maken!

Organisatie HVVP

Sonja & Nico de Winter

Meld u hier aan via het geautomatiseerde aanmeldformulier.

Na verzending ontvangt u direct per mail een deelnamebevestiging.

Deze pagina kunt u hier ook als een printbare pdf-file downloaden.