Geslaagd jubileum

Zondag 16 juli hebben we met z’n allen gevierd dat vier vrienden in 1982 op het idee zijn gekomen om, samen met mede oldtimer bezitters, ritten te gaan rijden. De naam die al snel voor deze vriendenclub werd bedacht is Historische Voertuigen Voorne Putten kortweg HVVP. Dit initiatief heeft nog al wat veroorzaakt. In de loop der jaren hebben vele honderden oldtimerliefhebbers enorm veel plezier beleefd aan ritten en evenementen die door deze vriendenclub georganiseerd zijn. Dat dit niet zomaar vanzelfsprekend is lichtte Sonja in haar openingswoord toe.
Op resort Cape Helius te Hellevoetsluis, dat speciaal voor dit jubileum was uitgekozen, waren de vier oprichters Bas de Voogd, Rutger Booy, Cor Speelpenning en Jack van der Hoek uitgenodigd om dit feest met ons mee te vieren.

IMG_1672 (Medium)

Foto:  Cor, Bas, Jack en Rutger worden door Nico en Sonja in het zonnetje gezet. 

In haar toespraak gaf Sonja aan dat als deze vier, 35 jaar geleden, niet het initiatief hadden genomen tot deze vriendenclub, we nu niet zoveel plezier zouden beleven aan de autohobby op Voorne Putten. Ook gaf zij aan dat na de eerste periode van de HVVP er nog een flink aantal enthousiaste oldtimerliefhebbers zijn geweest die de HVVP al die jaren in de lucht hebben gehouden, zonder hen zou de HVVP zeker niet meer bestaan. Leuk was dat van genoemde groep Kees Varenhout en At van Eendenburg ook aanwezig waren.

Na de toespraak van Sonja vroeg Bas even het woord. In zijn toespraak bedankte hij Sonja voor haar mooie woorden en gaf, bescheiden als hij is, aan dat het oprichten van de HVVP niets bijzonders was. “Het was zomaar een idee dat is uitgegroeid tot een club waar 35 jaar lang plezier aan is beleefd”. Ook hij noemde en bedankte de opvolgers van harte voor al het werk dat zij gedurende al die jaren voor de HVVP hebben verricht.

IMG_1677 verkl (Medium)

Foto: Bas spreekt zijn dank uit.

Na het officiële deel vond de briefing van de toerrit plaats en gingen alle 48 deelnemers, voorzien van een goed gevulde tas met cadeautjes, een rallyplaat en versnaperingen, op pad.

DSC06073[3269] (Medium)

Foto: De tas met verrassingen voor elke deelnemer

De tocht ging dit keer via Goeree Overflakkee naar Schouwen Duiveland alwaar via talloze binnenweggetjes leuke plaatsen als Brouwershaven, Dreischor en Zierikzee werden aangedaan. Het weer viel gelukkig niet tegen al waren de voorspellingen voor die zondag nogal tegenstrijdig.

IMG_1695 (Small)

Foto: Deelnemers gaan op pad onder een bijna blauwe lucht.

Onderweg kwamen we steeds groepjes deelnemers tegen die gezellig op terrasjes langs de route zaten te genieten van een frisdrankje, koffie met gebak of een biertje (voor de chauffeurs alcoholvrij natuurlijk). Na de rit wachtte ons op Cape Helius nog een leuke verrassing. Sonja en Nico hadden, terwijl wij van de rit genoten, het terras van Cape Helius versierd in Hawaii stijl. Voor alle deelnemers was er een tombola met veel leuke prijzen. Als hoofdprijs was er een etentje voor twee bij candlelight de winnaar daarvan ging naar huis met een pak spaghetti een pot pastasaus twee kaarsen en twee couverts.

IMG_1729 (Small)

Foto: Een tombola winnaar neemt haar prijs in ontvangst.

Na de tombola was er, voor de deelnemers die zich daarvoor hadden aangemeld, de barbecue. Zij kregen allen een bloemenkrans, om zo in Hawaiiaanse sferen te komen. Tijdens de barbecue, die overigens bijzonder goed en keurig verzorgd was door de medewerkers van Cape Helius, kregen we nog een live optreden van een Hawaii zangeres, hetgeen menigeen verbaasde omdat Sonja de zangeres was. Wat velen niet weten is dat zij in een Hawaii band heeft gezeten, met bigbands heeft opgetreden en nu nog in een dameskoor zit.

IMG_1770 (Medium)

Foto: Sonja als Hawaii zangeres

Na de barbecue ging ieder weer voldaan huiswaarts.

Hoewel Nico en Sonja door velen van u persoonlijk hartelijk zijn bedankt voor deze geweldige dag wil ik als webmaster ook graag mijn dank uitspreken. Want wat is er door die twee veel werk verzet om dit mogelijk te maken en hoe leuk was het dat de vier oud oprichters er allemaal waren en op zo’n mooie locatie in het zonnetje zijn gezet, grandioos.
Ik hoop dat u er net zo van genoten hebt als ik.

De webmaster

Dat de HVVP een echte vriendenclub is wordt maar weer eens bewezen door twee trouwe HVVP deelnemers die, sneller dan de webmaster zijn pagina gereed had, twee filmpjes van het evenement aanleverden, ook daarvoor weer enorm bedankt.

De filmpjes en het fotoalbum van dit evenement kunt u vinden op de foto/film pagina.